4 - 1

Dominans

Dominans

Växjö fortsatte segertåget när man tog emot Rögle i Vida på lördagskvällen.

17 minuter och 12 sekunder. Så lång tid tog det innan Rögle sköt första skottet på mål. Det blev deras enda. 15-1 i skott till Växjö visar vilket övertag hemmalaget hade denna lördagskväll. Vad gjorde man så bra då? Man spelade med fart. Högt tempo i både skridskoåkning och passningsspel. Dessutom så ställde man sig på rätt ställe. Man visade sig för varandra, ställde sig i ytor där man kunde få pucken och vinna den. Ett exempel på det kom från fjärdekedjan i anfallszon. Pucken ligger bakom Rögles mål. Hugo G åker efter den. När han är framme vid pucken så står Ludvig Nilsson redan i ena hörnet, helt ensam, och väntar på passningen. Han vet att Hugo kommer dra den i sargen och står där pucken kommer hamna. Det underlättar för Hugo, gör att Nilsson är först på pucken och gör att Rögle hamnade efter. Att ta sig dit pucken kommer hamna, veta hur medspelarna tänker och agera istället för att reagera gör att man kan ta ett rejält grepp om spelet.

Trots spelövertag och spel i numerärt överläge så lyckades Växjö inte spräcka målnollan och 0-0 stod sig efter första perioden. Efter ett sådant spelövertag utan utdelning så kändes det som att mål bakåt kunde komma när som helst.

Den känslan fanns kvar i början av andra eftersom Rögle var mycket bättre efter första periodvilan. De skapade också flera vassa chanser och Åhman i Växjökassen hade betydligt mer att göra än i första.

När första målet kom så var det hemmalaget som gjorde det. Efter ett backskott från blå och bra jobb framför motståndarkassen så tryckte Glenn G in 1-0. Det skulle även bli 2-0 innan perioden tog slut. Om första målet var ett brunkarmål med hårt och oömt jobb så var det andra motsatsen med finlir och klapp-klapp spel. I spel 5 mot 3 bombade Bengtsson in ännu en balja. Förarbetet signerat Persson och Kellman (som tog Sextons plats i 5 mot 3 spelet) var en skönhet att beskåda.

Halbgewachs gjorde mål för andra matchen i rad när han i spel 5 mot 4 i tredje perioden vispade in pucken bakom Calle Klang i Röglekassen. 3-0 till Växjö och matchen kändes avgjord. Rögle fick möjlighet att spela 5 mot 4, vilket var deras stora chans att skapa match av det hela. Men Växjö redde ut det hela utan större problem.

Till slut fick dock Åhman kapitulera. Med 2:34 kvar så kom reduceringen. När Rögle sedan tog ut målvakten för en sista anstormning så kom 4-1 av Nilsson i tom bur. 3 nya poäng för Växjö och fjärde raka segern.