Monitor ERP Arena, 2024-10-10 19:00

Brynäs - Leksand
2 - 3

WESTERGREN: "Brynäs var värda ett bättre öde"

Spaningslista från Brynäs rivalmöte med Leksand. Matchen slutade med vinst för gästerna från Dalarna.

Ovan målskytt

Brynäs inledde matchen på ett bra sätt och pressade tidigt Leksand med ett snabbt och kreativt spel. Det här skulle leda till att hemmalaget gjorde matchens första mål. Efter 07:24 blev Simon Bertilsson målskytt och såg till att det stod 1-0 på tavlan. Det var mycket trafik framför Leksands målvakt Jakob Hellsten och Bertilsson knäppte iväg ett skott från sin position strax innanför blålinjen. Pucken satt snyggt i krysset och stor glädje utbröt hos merparten av personerna i Monitor ERP Arena. Målet var Bertilssons första för säsongen och visst var det speciellt att se en defensiv back pricka in ett sådant mål.

Underhållande mellanakt

Målmässigt vann Leksand den andra perioden med 1-2. Gästerna vände först på steken och tog ledningen med 1-2, efter mål av Kalle Östman och Max Veronneau. Jakob Silfverberg kvitterade sedan för Brynäs och såg till att det stod 2-2 efter två spelade perioder.

Den andra perioden var underhållande. Båda lagen spelade med god fart och de turades om att skapa farliga chanser. Det bjöds även på några tuffa närkamper. Det såg väldigt jämnt ut och det var upplagt för en spännande tredje period.

Förlust

Spelet var fortsatt väldigt jämnt även i den tredje perioden och om matchen hade gått till förlängning, hade det kanske inte förvånat någon. Så blev dock inte fallet. Med endast 52 sekunder kvar av perioden, blir Leksands Peter Cehlarik den stora matchhjälten när han pangar dit 2-3 i powerplay. Utvisningen som ledde fram till detta powerplay, var en puck out från Brynäs Victor Söderström och det gjorde att målet kändes extra tungt för alla brynäsare.

Brynäs skapade fler farliga chanser än Leksand under matchens gång, även om spelet var jämnt. Det blev såklart ett jobbigt sätt att förlora på. Brynäs var värda ett bättre öde i den här matchen. Chans till revansch kommer på lördag, då Malmö gästar Monitor ERP Arena.

Bra publik

GävleDala-derby och arenan var såklart utsåld. Publiken på plats förtjänar beröm för sin energi under matchens gång. Undertecknad var, för ovanlighetens skull, inte på plats men kände av stämningen hemma i tv-soffan. En sådan stämning bidrar till en positiv upplevelse för både publik samt båda lagen som spelar.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952024-10-10 22:02:00