2 - 1

WESTERGREN: "Inte det bästa vi skådat"

Spaningslista från Brynäs seger hemma mot Rögle.

Ljusglimten i mellanmjölken

Med minuten kvar av den första perioden, gjorde Brynäs matchens första mål. Bobby Trivigno visade prov på sin snabba och ettriga spelstil, när han stod för en fin framspelning till Jack Kopacka. Den skickliga målskytten skickade in pucken i mål utan problem och 1-0 var ett faktum. Den amerikanska duon fortsätter att leverera snygga mål.

Målet blev ljusglimten i en period som annars var mellanmjölk. Både Brynäs och Rögle skapade ett par farliga chanser, men i det stora hela var det ingen sprakande tillställning. Ställningen var 1-0 efter den första perioden.

Bättre intensitet

Den andra perioden blev lite märklig. Brynäs hade bättre intensitet än i den första perioden och man skapade ett stort tryck i offensiv zon, framför allt under de avslutande minuterna. Hemmalaget lyckades dock inte omvandla det här spelet till ett mål. Rögle stod istället för periodens enda mål. Michael Kapla skickade in 1-1 efter 12:02, efter att Brynäs missade honom i markeringsspelet. Surt för Brynäs, som hade det spelmässiga övertaget efter två spelade perioder.

Vändpunkten

Den första halvan av den tredje perioden var…. allt annat än underhållande. Båda lagen såg väldigt bleka ut och imponerade inte alls med sitt spel. I samband med att Jakob Silfverberg pangade dit 2-1 efter 10:47 blev spelet annorlunda. Både Brynäs och Rögle stod för ett snabbare och skickligare spel och publiken i Monitor ERP Arena bjöds på en bättre underhållning.

Seger

Med sitt 2-1 mål, blev Jakob Silfverberg matchvinnare för Brynäs. Det var nämligen det sista målet som gjordes i matchen. Brynäs går segrande ur den här striden, som inte var det bästa vi skådat. Spelet var alldeles för ojämnt från båda lagen. Att Brynäs vinner utan att imponera, är väl en styrka i sig. Så länge poängen trillar in, spelar det ärligt talat ingen roll hur det ser ut. Det är så man får se på saken.

Trygghet

Erik Källgren fortsätter att imponera under säsongsinledningen. Brynäs nya målvakt ger ett väldigt lugnt och stabilt intryck. Han står för en trygghet som laget behöver. I den här matchen var han säker i sin positionering och det hjälpte förstås laget till seger.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952024-10-03 21:47:00