Monitor ERP Arena, 2024-10-12 15:15

Brynäs - Malmö
2 - 1

WESTERGREN: "Man får inte vika ner sig på det här sättet"

WESTERGREN: "Man får inte vika ner sig på det här sättet"

Spaningslista från Brynäs seger mot Malmö.

Hylla de som hyllas bör

Inför nedsläpp genomfördes en hyllning för ett antal trogna brynäsare. En del av de personer som varit lagkaptener genom historien var på plats och hyllades. Anton Rödin och Jakob Silfverberg hyllades för att i och med denna match ha spelat 500, respektive 200 matcher för Brynäs. Den största hyllningen fick Jacob Blomqvist. Han tackades av för sina insatser för föreningen och han fick sätta punkt för sin karriär i Brynäs, genom att i våras vara med och ta tillbaka laget till SHL. Med tårar i ögonen förklarade Blomqvist att han är tacksam för allt stöd genom åren. Jag tycker att det är fint av Brynäs att hylla sina trotjänare på det här sättet.

Intressant start

Den första perioden innehöll inte några mål, men däremot ett spel som ändå såg ganska bra ut. Båda lagen skapade farliga chanser, där Brynäs kanske hade ett litet övertag. Hemmalaget skapade ett stort tryck i offensiv zon, med långa anfall, vid några tillfällen. Både Brynäs och Malmö såg ut att vara på bra spelhumör.

Kortvarig glädje

Efter 16:21 i den andra perioden stod Brynäs för matchens första mål. I powerplay var det ett fint kombinationsspel, som såg till att lagkaptenen Johan Larsson blev ren i slottet och kunde trycka in pucken som innebar 1-0 på tavlan. Målet var dessutom Larssons första för säsongen.

Glädjen blev kortvarig för Brynäs. Bara ett par minuter efter 1-0, kvitterade nämligen Malmö till 1-1. En markeringsmiss från Brynäs i en omställning de fick emot sig, ledde till att gästernas Robin Hanzl också fick ett rent läge i slottet och det tog han tillvara på. Surt för Brynäs, som äntligen hade fått utdelning framåt.

Stort övertag

Brynäs spelövertag i den andra perioden bara växte och växte. Hemmalaget skapade ett enormt tryck i offensiv zon vid flera tillfällen och det var bara målen som fattades. När utdelningen väl kom, blev glädjen som sagt inte långvarig. Skulle Brynäs orka fortsätta på samma sätt även i den tredje perioden, fanns goda förutsättningar för en seger. Malmö var absolut inte chanslösa, men hemmalagets övertag var som sagt tydlig.

Seger

Den tredje perioden var… speciell. Brynäs fick bara iväg ett enda skott på mål, vilket nästan får ses som någon typ av bedrift. Malmö var totalt överlägsna under periodens gång. Brynäs får tacka Erik Källgren för att Malmö inte lyckades göra något mål och att matchen därmed gick till förlängning. Målvakten stod för en enorm insats och räddade kvar Brynäs.

Väl i förlängningen var det återigen Brynäs som förde spelet. Det här resulterade i att hemmalaget också gick segrande ur striden. Efter 03:28 gjorde Bobby Trivigno avgörande 2-1, snyggt framspelad av Anton Rödin. Med tanke på att den här matchen hade flera olika ansikten, får Brynäs kanske vara glada med att det till slut blev två poäng. Däremot är det strängt förbjudet att uppträda som Brynäs gjorde i den tredje perioden. Den här gången hade laget som sagt tur att Erik Källgren spikade igen, men det är inget som de kan förvänta sig varje gång. Brynäs kommer såklart inte att prestera på topp hela tiden, men man får inte vika ner sig på det här sättet.



 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952024-10-12 19:07:00
Author

Fler artiklar om Brynäs

Krönika: En rivalitet som livnär sig på historien