3 - 1

WESTERGREN: "Väldigt roligt att se Brynäs spela hockey just nu"

Spaningslista från Brynäs seger mot Timrå.

Underläge

Efter 11:55 i den första perioden, gjordes matchens första mål och det var Timrå som stod för det. I en rörig situation framför Brynäs mål, lyckades gästernas Sebastian Hartmann tillslut skicka in pucken i mål och se till att laget tog ledningen med 0-1. Brynäs stod för ett svagt försvarsspel vid den här situationen. Även om Timrå hade haft en bra sekvens, ska inte Hartmann få göra mål på det sätt som han gjorde.

Lillebror gör mål

Fyra minuter efter Timrås 0-1 kvitterade Brynäs. Efter ett snabbt och bra spel i offensiv zon, fick Linus Lindblom rent läge och kunde snyggt lyfta upp pucken i krysset. Han blev framspelad av Jordan Schroeder och storebror Oskar. Noterbart är att detta var Linus Lindbloms första mål för säsongen. 1-1 på tavlan och det stod sig perioden ut. Brynäs förde spelet och tillbringade en hel del tid i offensiv zon under periodens gång, men var inte riktigt vassa i sina avslut.

Mållös mellanakt

Den andra perioden innehöll inte några mål och ställningen var därmed fortsatt 1-1 efter två spelade perioder. Perioden såg jämn ut och båda lagen skapade bra chanser. Brynäs skapade någon mer farlig chans än Timrå. Faktum är att hemmalaget fick in en puck i mål. Det dömdes dock bort på grund av offensiv spelare i målgården.

Seger

Brynäs vinner tillslut den här matchen, efter två mål i den tredje perioden. Efter 06:39 kunde Johan Larsson snyggt styra in Victor Söderströms skott till 2-1. I slutskedet av matchen kunde Anton Rödin fastställa slutresultatet 3-1 i tom kasse. Brynäs visade upp en otroligt trygg och säker sida i den tredje perioden. Sett över hela matchen är hemmalaget hetare än Timrå och vinsten blir därför rättvis.

Det är någonting speciellt med den här upplagan av Brynäs. Visst, de hemvändande stjärnorna bidrar ju såklart med mycket kvalité. Det är en helt annan glöd i dagens Brynäs, jämfört med hur det var under de sista säsongerna i SHL innan degraderingen. I och med kvällens seger, är Brynäs faktiskt serieledare. Oavsett hur länge det står sig, är det väldigt roligt att se Brynäs spela hockey just nu.

Bra stöd

Den avslutande punkten på min lista, tillägnar jag Brynäs supportrar. Publiken fortsätter att vallfärda till Monitor ERP Arena och även i den här matchen var det slutsålt. Det är fantastiskt att se vilket stöd Brynäs får. Oavsett om det är på plats eller någon annanstans, visar brynäsare över hela landet ett otroligt engagemang. Jag hoppas att det här stödet kan fortsätta, även om det skulle börja gå lite sämre.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952024-10-26 21:02:00