<i> Crotone-Milan 0-3</i>: Cutrone krossade Crotone

Crotone-Milan 0-3: Cutrone krossade Crotone

Milans säsongspremiär inleddes precis som man kunde hoppats på förhand. En stabil bortaseger och total kontroll över händelserna.


                               

                        
Milan kan numera ställa upp med ett namnkunnigt lag och det har sett bättre och bättre ut på försäsongen allteftersom spelarna lärt sig varandra. Mot Crotone fanns fortfarande en del missuppfattningar som kommer att elimineras ju längre säsongen lider. Men trots ett till största delen nytt lag dominerade Milan matchbilden helt och hållet.

Det första målet kom redan efter sex minuter på straff. Ungdomsspelaren Cutrone har haft en läcker försäsong och fick förtroendet från start av Montella, därmed fick nyförvärvet André Silva starta på bänken. Cutrone tackade för förtroendet genom att ordna en straff redan i inledningen av matchen efter att blivit foulad av Ceccherini. Domare Mariani blåste straff och delade ut ett gult kort, men bestämde sig för att granska situationen med hjälp av reprisbilder som är en nyhet den här säsongen. Ceccherini fick efter granskningen rött kort istället för det gula och inte blev det lättare för Crotone när Kessie satte straffen och gav Milan ledningen.

Cutrone fortsatte sin fina afton genom att själv göra det andra målet. Suso spelade in mot Crotones mål och Cutrone störtade fram och nickade in 2-0-målet i den 18:e minuten. Sex minuter senare återgäldade han Susos assist då Cutrone spelade fram spanjoren som inte gjorde något misstag då han placerade bollen bakom Cordaz i Crotones mål efter blott 24 minuter. Milan fortsatte sedan att dominera resten av halvleken (faktum är att Cutrone skulle haft med sig en straff till) och den andra halvleken spelades i stort sett bara av.

Det ska givetvis vara odramatiskt att besegra ett förmodat bottenlag med en man mindre, men med tanke på hur det varit med den saken de senare åren känns inget som givet. Att äntligen få se Milan kontrollera och spela av en match på halvfart är oerhört tillfredsställande.


                               


***Domarens granskning av repriser för att kunna döma rättvisare är beklaglig. Under försäsongen var det nästan en parodi, och det verkar som att den fortsätter. De omedelbara jublen från publiken efter ett mål riskerar att förtvina då denna granskning tar död på all spontanitet. När Kuipers dömer Barcelonas matcher måste granskningen finnas kvar, i övrigt inte.

**Cutrones framfart under sommaren kan inte ha undgått någon, förutom anglofilerna såklart. Hur resonerar man nu i Milan? Behövs verkligen Aubameyang/Belotti/John Doe för hundratals miljoner kronor? Ska man verkligen låna ut Cutrone som med den utvecklingskurva han visat hittills kommer att vara i Belotti-klass lagom till våren?

*Kan inte hjälpa att jag funderar en del över Antonio Donnarummas innersta tankar. Han vet ju att han sitter som andra-keeper pga sin bror och ingenting annat. Eller har han missat det och allt som hände i somras? Han pushar på och klappar om alla i pausen med fullt självförtroende och som om han vore den mest givna andramålvakten i världen. Om inget annat så är det åtminstone till en liten del intressant.


                                


FAKTA:
Crotone-Milan 0-3 (0-3)
0-1, Kessie (6´)
0-2, Cutrone (18’)
0-3, Suso (23’)

Laguppställningar:
Crotones startelva: Cordaz; Faraoni, Ceccherini, Cabrera, Martella; Rohden, Mandragora, Barberis, Stoian; Trotta, Budimir
Milans startelva: G Donnarumma; Conti, Bonucci, Musacchio, Rodriguez; Kessié, Locatelli, Calhanoglu; Suso, Cutrone, Borini
 
Gula kort Crotone: Dussenne
Rött kort Crotone: Ceccherini
Gula kort Milan:  Cutrone, Locatelli, Bonucci

Domare: Mariani
Bollinnehav: 20-80
Skott: 6-16
Varav på mål: 3-10
Hörnor: 2-8


                               


Betyg:
Donnarumma = 6.0 
Conti (UT 68’) = 6.0
Musacchio = 6.5
Bonucci = 6.0
Ricardo Rodriguez  = 6.0
Kessie = 7.0
Locatelli (UT 78’) = 6.0
Calhanoglu = 6.0
Suso = 7.5
Cutrone (UT 62’) = 8.0
Borini = 6.5

Avbytare:
André Silva (IN 62) = 6.5
Abate (IN 68’) = 6.0
Mauri (IN 78’) = 6.0


                               

Henrik Edman1968maldini@gmail.com2017-08-20 23:42:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1