Giuseppe Meazza, 2023-04-07 21:00

Milan - Empoli
0 - 0

0-0 borta mot Milan för Empoli
Empoli tuffar på mot nytt kontrakt.

0-0 borta mot Milan för Empoli

Gudarna ville att Azurri skulle få med sig en poäng hem från San Siro på fredagskvällen. Det var ingalunda rättvist men fotbollen är, som bekant, inte alltid logisk.

Empolis nummer 1, Parisi, visade att laget besitter inte bara en (i form av den otrolige Vicario) utan två goda målvakter. Redan i den trettonde minuten hann han med två viktiga räddningar och red på den vågen igenom matchen utan att släppa till någonting (med undantag för ett tillfälle, som vi ska komma till senare).

Två minuter senare hade Empoli sin enda chans där Caputo fri emot mål gjorde det lite för svårt för sig. Hade han klippt till direkt hade Empoli möjligen kunnat stjäla med sig inte bara en, utan tre poäng hem till Toskana.

Efter detta var det Milan för hela slanten. Tonali hittade i den trettionionde minuten sånär målet för hemmalaget, men matchen gick mållös till halvtid.

I andra halvlek skulle hemmalagets Pobega, Origi, och Saelemaekers oroa Empoliförsvaret. Närmast kom ändå Florisi i den 76:e minuten med ett skott i stolpen. Ja, med undantag då för målet som det signalerades om i början av den här texten: det mål som gjordes av inhoppande Olivier Giroud. Den elegante fransmannen, visade det sig, hade använt handen i kontakt med bollen då han sträckte sig fram i offensivt straffområde.

0-0 slutade matchen och gladast för det ska bortalaget vara.
 

Oskar Örn2023-04-08 12:27:10
Author

Fler artiklar om Empoli