Empoli - Lecce
1 - 1

1-1 hemma mot Lecce för Empoli
Cambiaghis hårda arbete gav till slut utdelning på måndagskvällen.

Måndagskvällens chansrika match slutade oavgjort efter två mål i den andra halvleken.

Det var bortalaget som öppnade piggast i den sjunde matchminuten, när Rémi Oudin nådde Pongracic med frisparken men nicken strax utanför. Tolv minuter senare gick bollen som på ett snöre mellan Lecces Banda och Dorgu fram till Piccolo som avslutade utanför.

Den första halvlekens allra hetaste chans stod dock hemmalaget för när Cambiaghi snodde åt sig bollen i den 26:e minuten på offensiv planhalva och fixade ett friläge. Men Falcone i Leccemålet visade varför han får vara med i landslagstruppen, och stod för en underbar räddning. Cambiaghi har haft en tuff säsong so far, med många missade chanser, men det skulle till viss del ändra på sig i andra halvlek.

Innan dess skulle dock Falcone visa upp sig igen, genom en räddning av den högre skolan på Grassis stenhårda avslut i den 55:e minuten. Och Lecce tog sedan ledningen nio minuter senare, genom Bandas pigga framfart och skott som slank in mellan benen på Berisha. Ovanligt att se Empolimålvakten göra sådana misstag

Men kvitteringen skulle inte dröja. Cambiaghis skott (eller inlägg?) från snäv vinkel gick via Leccemittfältaren Rafia i en båge över Falcone via ribban in. Empoli var sedan närmast att ta ledningen, men Falcone fortsatte briljera i kassen och matchen slutade 1-1.

TV: Cajuste om oron i Napoli – "Det kan svänga väldigt snabbt"