Frosinone - Chievo
0 - 2

Cagliari-Messina 1-1

Oavgjort i ö-derbyt.

Det blev återigen 1-1 i säsongens andra hemmamatch inför 12 909 åskådare på St Elia. Två poäng efter två hemmamatcher får betraktas som skral utdelning för Cagliari. Med den kaosartade inledningen vid sidan av plan har laget inte råd att tappa alltför många poäng på dem normalt fruktade hemmamatcherna på Sardinien.

Det mest positiva är att den förlustfria sviten hemma håller i sig från oktober förra året. Cagliari har nu spelat 17 raka hemmamatcher i Serie A utan att förlora. Inget annat lag har en lika imponerande hemmafacit.

Cagliari tog som väntat över spelet redan från början, men typsikt för ett lag i motgång tog gästerna ledningen i den 30:e minuten genom Massimo Donato.

Hemmalaget kom dock strax tillbaka  efter ett solo-nummer av Suazo, som tog sig genom halva Messinas försvar och satte in kvitteringen i den 41:e minuten.

I den andra halvleken tog Cagliari kommandot efter att firman Esposito-Suazo-Langella börjat röra omkring i Messinas försvar. Detta innan Langella blev utbytt i den 58:e minuten mot den unge Capone, som för övrigt gör en bra insats och är en av laget bästa spelare för dagen. Sex minuter efter sitt inhopp står han för en pass till Esposito som missar målet med bara centimeter.

Strax därefter infinner sig den omdiskuterade situationen där Esposito nickar Suazos inlägg mot mål. Bollen stoppas av försvararen Marco Zanchi, men frågan är om bollen inteär över linjen.

Messina är inte ofarliga och dyker upp i kontringar med Zampagna i spetsen, som dock inte kommer till avslut. .Fram tills att denne  blir skadad och tvingas utgå i den 70:e minuten.

I den 76:e minuten får Alessandro Budel hoppa in istället för Abeijon. 7 minuter därefter får Cossu hoppa in istället för Esposito.

Cagliaris bäste spelare är Michele Canini som inger trygghet där bak och som lyckas ta bort Zampagna från matchen.

Även Suazo får ett högt betyg mycket på grund av målet. Honduranen är dock tveksam på sin position som central anfallare bakom Langella och Esposito. Blir dock betydligt bättre när Andrea Capone kommer in istället för Langella. Vad det innebär för den senare i nästa match återstår att se.

Esposito är som vanligt ett ständigt orosmoment för motståndarna, och kanske var han en värdig segerskytt i matchen.

Davide Ballardini verkar nöjd med sin debut för laget och inte alltför bitter över det uteblivna målet:

"Vi inledde starkt men målet satte lite press på oss. Det var en jämn tillställning och mitt lag går igenom en tuff tid, men killarna gjorde bra ifrån sig och jag kan inte se något fel i deras framföring. Espositos nick var kanske över linjen, men överlag antar jag att oavgjort var det rätta resultatet."