2016-02-14 12:30

Milan - Genoa

Inför: Cagliari-Roma


Efter en säsongsinledning fylld av kaos vid sidan av -, och inte alltför smickrande resultat på plan, kan söndagens match mot Roma ses som något av en ödesmatch för Cagliari.

Laget har alltså inte en enda seger efter fyra matcher, mot inte alltför svår mostånd, medan gästerna kommer till Sardinien efter att hemma ha krossat grekiska Aris i Uefacupen och Parma i ligan, samt 0-0 borta mot Livorno där man i andra halvlek såg ut att vara numret större än sina motståndare. Shabani Nonda har utan problem fyllt den tomrum som lämnats av Montellas svaga form, och Francesco Totti verkar vara tillbaka efter fjolårets svaga säsong.

Och ändå är det bara ett halvår sedan som samma möte slutade med förnedring för Roma; 3-0 till hemmalaget efter mål av Esposito, Suazo och den nu pensionerade Zola. Nu får Roma istället räknas som knappa favoriter; den förlustfria hemmasviten är trots allt intakt, men nog har den aldrig sett så skör ut som nu.

En hemmaförlust kan sätta ett starkt psykologiskt press på laget, värre än den som redan nu råder, särskilt med tanke på Regginas seger över Udinese ikväll som ställer laget under nedflyttningsstrecket inför söndagens matcher. Seger däremot mot ett så pass kvalificerat motstånd kommer tvärtom att ge laget både andrum och självförtroende inför fortsättningen.

I den preliminära uppställningen börjar Alessandro Budel på mitten istället för Abeijon, som har haft mild träning med laget dem senaste dagarna, och verkar för tillfället inte vara redo för start. Även Alessandro Conticchio, det intressanta nyförvärvet från Torino, är aktuell för att starta, istället för Budel.

I anfallet flytter Suazo tillbaks till mitten för att ge plats åt Langella. Ballardini kommer alltså troligtvis inte att starta med Andrea Capone som nog får ses som något av säsonges positiva inslag hittils, tillsammans med Michele Canini.

Hossein Nayebagha 2005-09-24 20:15:00

Fler artiklar om Cagliari