2016-03-05 21:00

Pittsburgh - Calgary

Inför: Cagliari - Milan

Det lag som senast vann på St Elia återkommer till Sardinien.

Matchen på söndag kväll är intressant ur flera aspekter. För det första är det nästan årsdagen på senaste hemmaförlusten i ligan. För det andra är det samma lag som kommer på besök. Den 17 oktober 2004 kom AC Milan till St Elia och lyckades vinna med matchens enda mål, ett långskott i första halvleken av Andrea Pirlo. Sedan dess har Cagliari alltså spelat 18 matcher på St Elia utan förlust, en svit som förstås är den längsta i Serie A.
Och onekligen har denna svit aldrig varit så hotad som nu. Är det nåt lag som ska rubba Cagliari på St Elia så är det väl de som har gjort det sedan förra säsongen.

Inte heller är Milan försvagat pga de sista kvalmatcherna som spelades runtom Europa på onsdagen. I och med att Italien lyckades säkra VM-platsen redan på lördagen fick Nesta, Gattuso och Pirlo åka hem inför Gli Azzuris enkla hemmamatch mot Moldavien. Gilardino fick dock hoppa in i matchen, där han också gjorde det avgörande 2-1 målet. Dock har Kaká, Cafú och Dida återvänt från Sydamerika när sedan tidigare VM-klara Brasilien mötte Venezuela hemma (ska vi gissa att Nike har ett finger med i spelet där?). Således kommer varken Kaká eller Cafú att starta för Milan.

Goda nyheter för Cagliari: både Abeijon och Suazo återvänder från skador och kommer troligtvis att starta matchen.

Det mest anmärkningsvärda inför matchen är annars att Ballardini ändrar systemet och väljer 4-4-2 uppställning mot Milan. Fegt eller smart, döm själva.

Både Langella och Capone kommer att starta på bänken när Suazo och Esposito bildar anfallspar. Conticchio hoppar in som högermittfältare bredvid Abeijon och Budel, med Gobbi som vanligt till vänster. Notera att Conti är avstängd.

Backlinjen förblir densamma. Lopez har liksom Milans brassar varit i Sydamerika och till skillnad från dessa har Uruguay haft minst sagt viktiga matcher på schemat. Han fick dock i princip stå över den avgörande matchen mot Argentina på onsdagen, efter att ha spelat full tid mot Ecuador i helgen, bortsett från inhopp på övertid.

Oavgjort mot Milan får ses som en mindre framgång med tanke på förutsättningarna, men det är olyckligt att en sådan svår match kommer i ett läge när man fortfarande inte har någon seger i ligan efter 6 matcher.




Hossein Nayebagha 2005-10-16 13:20:00

Fler artiklar om Cagliari