2016-01-24 15:00

Inter - Carpi

Inför: Chievo - Cagliari

Jakten på seger fortsätter i Veneto.

Cagliari åker till nordost till Verona, en av säsongens längsta resor, med hopp om poäng och helst 3 poäng.

Hemmalaget Chievo var en av de hetaste nedflyttningskandidaterna inför säsongen, men efter 7 omgångar kan man konstatera att de flygande åsnorna är en av de mest positiva överraskningarna i Serie A den här säsongen. Laget har bra form efter starka prestationer mot Sampdoria och Palermo, och brassen Amauri bör oroa.

Dock ligger Chievo där de ligger mest på grund av det imponerande bortaspelet. På hemmaplan har man bara lyckats slå Parma med uddamålsseger och senast fick man 0-0 mot jumbon Treviso. Man har dessutom frågetecken för Matteo Brighi, en av nyckelspelarna. Det hårt arbetande kollektivet trivs alltså bättre när man får spela utan press mot de större lagen. Förra årets möte slutade 1-1, så visst, trots bortaspelet vore det ingen skräll om Cagliari lyckas ta sin första seger för säsongen på Bentegodi, om än sensationellt, särskilt med tanke på bortafaciten.

I den preliminära laguppställningen finns många förändringar sedan bortaförlusten mot Milan. Ballardini återvänder som väntat till 4-3-3 uppställning. Dessutom är Langella (vaden) och Conticchio (knät) skadade och tvingas utgå.

I backlinjen får Canini vila medan lagkapten Lopez flyttar in till mitten för att bilda mittbackspar med Bega. Pisano tar över hans position på högerkanten.

Daniele Conti återvänder från avstängning och Budel startar istället för Abeijon.

I anfallet får Cossu förtroendet att ta över Langellas plats, efter sin goda insats mot Milan. Suazo och Esposito spelar bredvid. Vi har alltså en nykomponerad anfallstrio från start. I och med Langellas skada ökar Capones chanser till inhopp.

Hossein Nayebagha 2005-10-22 20:45:00

Fler artiklar om Cagliari