-

Inför: Cagliari - Livorno

Nu gäller det - VINST!


    Hela omgångar på onsdagkvällar är alltid speciella, och räkna med att stämingen på St Elia kommer att vara på topp när Toscanas charmigaste lag Livorno kommer på besök. Efter mycket bekymmer så här långt finns det inte längre något att diskutera om vilka utgång matchen kan få - vi snackar om ödesmatch här, och fansen kommer att göra allt de kan för att Cagliari ska lyckas med det som är ett måste: seger.

Efter den otursamma nederlaget med 0-3 mot Lecce såg inte läget alltför bra ut. Men på grund av schemat fanns det inte mycket att hoppas på mer än 2 poäng på de kommande två matcherna. Det blev 0. Nu är det inget annat än seger som gäller.

Livorno är ett starkt kollektiv som ironiskt nog är leds av Roberto Donadoni som för 15 år sen var en elegant mittfältsstjärna i Milan och det italienska landslaget. Den första säsongen åter i Serie A efter över 50 år klarade man av framförallt tack vare starkt hemmaspel och lagets hjärta, ikon och stjärna i ett, Cristiano Lucarelli, som vann Serie A:s skytteliga med sina 24 mål.

Det politiskt färgade laget har så här långt varit ett föredöme för alla lag på den undre halvan; man har skaffat sig en plats i övre halvan genom att göra exakt vad som krävs utav dem. Man har vunnit alla hemmamatcher mot sina huvudkonkurrenter och spelat oavgjort mot Roma, och därtill tagit poäng borta mot Messina. Därför ligger man fortfarande högt i ligan trots två förluster; dessa har kommit mot lag som ligger före deras sjätteplaceirng i ligan.

Men likväl är det ett lag som Cagliari ska kunna besegra utan större problem på hemmaplan, och när läget är som sådan att man har 3 oavgjorda och 5 förluster efter 8 matcher, då ska man besegra Livorno. Lägg därtill att Fiorentina väntar på Artemio Franchi på söndag. Således lär det har vara sista chansen för Cagliari att undvika nedflyttning. Jag tror inte att laget kommer att hämta sig efter 4p på de inledande 10 matcherna.

Livorno har Lucarell i form, men vi kan tacka och ta emot att den vikarierande lagkaptenen Fabio Galante, samt den unge talangen Raffaele Palladino, kommer troligen inte att kunna starta matchen. I övrigt har man inte mycket att bjuda på.

Ballardini har sagt att det är aktuellt med 3-4-3 uppställning från start. Även om han refererade till matchen mot Chievo där denna omställning resulterade i bättre spel, kan det också vara ett sätt att sätta lite extra tryck mot Livornos hårt jobbande femmannamittfält.

Det mest troliga är alltså att det lag som avslutade matchen mot Chievo får starta. 

Det innebär att Cossu återgår till bänken och Suazo fyller ut den vänstra anfallspositionen. Capone får starta med Esposito till höger.

På mittfältet flyttar Agositni upp som vänstermittfältare, och Pisano som hoppade in för Gobbi senast får agera som högermittfältare.

Livornos spel bygger väldigt mycket på Lucarelli, de gånger han inte spelat har laget förlorat; visserligen kanske mer på grund av att det handlat om de svåraste matcherna på schemat så här långt. Därför kan det visa sig vara ett smart drag av Ballardini att går ner på 3 man i backlinjen som främst kan koncentrera sig på att ta bort Lucarelli. 










Hossein Nayebagha 2005-10-26 15:00:00

Fler artiklar om Cagliari