-

Inför: Fiorentina - Cagliari

Omgångens mest säkra etta spelas på Artemio Franchi i Florens där formstarka Fiorentina tar emot segerlösa och bortasvaga Cagliari.

    Efter misslyckandes i onsdags mot Livorno är det nu dags för storebror i Toscana, Fiorentina.

Nu återstår en lång säsong där laget ska spela av matcherna tills Serie B startar nästa säsong. Hårda ord, men ibland måste man lyssna på hjärnan och inte hjärtat.

Det enda som kan ändra på det läget är just att man ska kunna slå Fiorentina borta på Artemio Franchi. Fiorentina kommer till spel med hundraprocentig utdelning på sina hemmamatcher och med Luca Toni i vansinningt bra målform. Senast lyckades man vinna derbyt mot Siena på bortaplan med 2-0. En poäng för Cagliari vore en sensation, en seger är årets skräll så här långt, sett efter hur säsongen har utvecklat sig.

Lagkaptenen Lopez kommer tyvärr inte att kunna spela matchen på grund av skada, och där försvinner ett vapen vid fasta situationer. Även Carini lär med all största sannolikhet missa matchen på grund av lättare lårskada.

Således kommer Campagnolo troligen att stå i mål.

Pisano tar Lopez plats i den vanliga fyrbackslinjen, och Budel får fortsätta på mitten av mittfältet.

Ballardini kommer troligtvis att spela med Capone strax bakom Suazo och Esposito i en 4-3-1-2 uppställning, snarare än att låta Suazo spela i mitten med Langella till vänster. En liten möjlighet finns också att Conticchio hoppar in istället för Capone i en 4-4-2 uppställning som Milan.

Det senare låter inte särskilt lyckat, att inrikta sig på defensiven mot Fiorentina låter som en självmordsrecept.

För det finns en positiv aspekt som Cagliari kan ta med sig in i matchen och det är att man har allt att vilja. Viljan kommer att vara står, vilket kan vara ett starkt vapen mot en eventuellt alltför självsäkert Fiorentina. Om Capone och topparna får spela lite mer avlägset kan hemmalaget få en obehaglig överraskning. Låt oss bara hoppas att spelarna tror på sig själva och inte överskattar la Viola.








Hossein Nayebagha 2005-10-29 15:30:00

Fler artiklar om Cagliari