Ballardinis ersättare klar
Nedo Sonetti återvänder till Sardinien.

Ballardinis ersättare klar

Ledningen har inte gjort det officiellt, men det verkar nu vara klart att det blir Nedo Sonetti som ersätter Davide Ballardini som tränare för Cagliari.

Det blev varken Mazzone, Papadopulo eller Tardelli som Ballardinis ersättare. Mannen som får ta över Cagliari efter 11 matcher - vilket för övrigt är välrdsrekord* - är Nedo Sonetti, som redan har en bakgrund i klubben.

Säsongen 2001/02 lyckades Sonetti att hålla kvar Cagliari från att ramla ner i Serie C. Nu får han alltså uppgiften att göra det på en högre nivå. 64-åringen har ingen direkt imponerande meritlista i övrigt, på senare år har han varit i Sicilien och tränat Palermo och Catania, och även fått chansen att rädda Ancona i deras katastrofala sejour i Serie A 2003-04, utan framgång.

Sonetti har sagt till pressen: "Jag är väldigt glad, men jag får be er att inte ställa ytterligare frågor för tillfället". Således kan nyheten betraktas som nästintill officiell, även om klubben fortfarande inte gjort någon officiellt uttalande.

Värvningen av Sonetti är ytterligare ett tecken på att Massimo Cellino kommer att sälja klubben som han har ägt i 15 år. Det var Cellino som sparkade Sonetti senast och deras förhållande sägs vara allt annat än idealisk.

Klubben kommer i sådan fall att köpas av ett konsortium med affärsmannen Angelo Cerina i spetsen, men även Marco Tardelli som alltså kanske ändå blir en del av Cagliari Calcio.

*Enligt CRB

Hossein Nayebagha 2005-11-12 11:25:00

Fler artiklar om Cagliari