Udinese - Sampdoria
1 - 0

Reggina - Cagliari 3-1

Nedo Sonettis första match blev ännu en bottennapp, lika pinsam som den mållösa hemmamatchen mot Treviso för två veckor sedan, som blev slutet för Davide Ballardini.

Det mest intressanta inför matchen, hos bortalaget, var att den nyligen spelklare uruguayaren Joe Bizera skulle få göra sin Serie A-debut bredvid Canini. Så blev också fallet. Desto värre dröjde det inte länge innan han fick veta hur det känns att få ett mål bakom sig i Italien.

Redan efter 30 sekunder fick Campagnolo avvärja ett skott vid straffområdslinjen från Amoruso.

Mindre än 2 minuter senare kom ledningsmålet för hemmalaget, åter med Amoruso inblandad. Cozza slog en fin höjdboll från höger som togs hand om av veteran-anfallaren, som tog sig förbi Canini och satte bollen bakom en chanslös Campagnolo.

Cagliari lyckades inte resa sig efter denna chock, istället fortsatte Reggina att trycka på och 20 minuter efter målet krävdes en rensning vid mållinjen för att stoppa Amoruso från att bli tvåmålsskytt.

Minuten därefter träffade Mesto ribban bakon en överspelad Campagnolo.

Snart var det dags igen. I den 38:e minuten skjuter Cozza 2-0 på straff, efter att Abeijon har fält - just det - Amoruso i straffområdet.

Direkt efter målet byts en halvskadad Pisano ut och in kommer Bega för att ta en ovan position på högerkanten.

Cagliaris replik på det tunga underläget begränsas till ett misslyckat lobbförsök av Esposito, som för övrigt floppade som yttermittfältare där han togs bort av Regginas Maurizio Lanzaro.

Typiskt för Cagliaris parodiskt eländiga säsong är att en byggnad i närheten av Oreste Granillo börjar brinna i början av andra halvlek, så att en del rök kommer in på arenan, men matchen fortgår.

Efter en händelsefattig inledning på halvleken kommer reduceringsmålet i den 67:e minuten när en långboll av Agostini utnyttjas på bästa sätt av Abeijon. Abeijon, som i och med Lopez frånvaro är lagkapten i sin riktiga comeback, får till en imponerande hopp och nickar starkt in 1-2.

Cagliari lyckas får lite tryck på Reggina utan att skapa några rejäla chanser. Kvarten efter målet punkteras matchen när paraguanen Carlos Paredes nickar in 3-1 på en frispark av Cozza.

Därtill blir Gobbi utvisad två minuter före full tid efter fult spel.

Reggina vinner fullt rättvist och de enda spelarna som presterar bra i Cagliari är Campagnolo och Andrea Cossu som ännu en gång hoppar in för en dålig Capone. Esposito kommer som sagt ingenvart, vilket också isolerar Capone och Suazo i anfallet. Dock är det för tidigt att döma ut den nya 4-4-2 uppställningen.

Ju mer eländig säsongen blir, desto mer gläds man åt små betydelselösa detaljer, som att Cagliari nu har gjort mål på de tre senaste bortamatcherna, och att den gjordes av en pådrivare som "Abe".

En titt på de kommande matcherna visar följande: Sampdoria (h), Palermo (b), Juventus (b). Knappast uppmuntrande efter 0 vinster på 12 matcher och 6 utav 6 förlorade bortamatcher.