Oavgjort i Coppa Italia

Det första mötet i Coppa Italias åttondelsfinal mellan Cagliari och Sampdoria på St Elia, slutade oavgjort efter sen kvittering för hemmalaget.

    Trots att lagen redan hade mött varandra fem gånger sedan starten av förra säsongen inför kvällens drabbning på St Elia, var det begränsat med prestige i matchen, med tanke på att cupen för närvarande inte ens ligger nära ligan vad gäller prioritet. Detta gäller särskilt för Cagliari som slåss för sin överlevnad i serien, medan Sampdoria åtminstone kan se cupen som ett alternativ till europaspel, som är deras målsättning.

Att Cagliari sen var nära att förlora på St Elia för första gången på nästan två säsonger är en annan femma.

Båda lagen ställde upp med en reservbetonad uppställning, dock verkade Sampdoria trots allt mer ordinarie, och de enda självklara namnen som saknades i startelvan var Bonazzoli och kanske Flachi.

Caglairi startade med tre färska begåvningar; Vignati i mittförsvaret, Claudio Pani (som gjorde sitt A-lagsdebut förra säsongen) på mittfältet, och den 19-årige Andrea Cocco som spjutspets.

I övrigt fick Cossu, inte oväntat, chansen från start.

Luca Castellazi i Sampdoria-målet, som i somras ryktades vara på väg till just Cagliari, fick ingripa två gånger i inledningen av matchen för att avvärja lägen för Cossu och Cocco. Dock var det Sampdoria som i långa stunder förde matchen i första halvlek, utan att för dens skulle skapa några chanser.

En kvart in i andra halvlek var Cossu ytterst nära att spräcka nollan när han undkom Sampdorias offside-fälla och kom fri med Castellazzi, men den senare gjorde en fenomenal räddning.

Inte långt därefter kom första målet, när Boriello hittade försvararen Pavan med ett inlägg som nickades in enkelt bakom Campagnolo.

Cagliari ökade tempot i jakt på en kvittering, men Novellinos gäng agerade stabilt och släppte inte till mycket.

Men Caglairi vill ju inte gärna förlora hemma.

En minut före full tid lade Cossu ett inlägg på frispark som Castellazzi blev tvungen att boxa ut. Bollen hamnade hos den inbytte Esposito som slog inlägget, och det blev Cocco som tryckte in kvitteringen.

Returen spelas i början av januari.



Caglairis startuppställning: (4-5-1) Campagnolo, Bega - Vignati - Canini - Lopez, Cossu - Conticchio - Pani - Gobbi - Capone, Cocco

Inhoppare: Agostini (Lopez, 63) Esposito (Pani, 71), Suazo (Conticchio, 79)



Hossein Nayebagha 2005-12-08 21:15:00

Fler artiklar om Cagliari