2015-11-07 15:30

Mainz 05 - Wolfsburg

Inför: Parma - Cagliari

Cagliari åker upp till Parma och Ennio Tardini stadion; ett möte mellan två lag som förmodligen kommer att följas upp ända tills mållinjen, det vill säga säsongsavslutningen den 14 maj.

  Seger mot Ascoli gav ordentligt med andrum. Vid förlust på onsdagskvällen mot Parma är jumboplats med två poäng upp till nästa lag det absolut värsta som kan hända, vilket kanske inte är så pjåkigt trots allt; för inte så länge sen stod Cagliari utan en enda seger i ligan och kunde inte slå motståndare som Treviso på hemmaplan.

Ändå är matchen mot Parma oerhört viktigt. Treviso, Lecce och kanske Ascoli kan möjligen falla under vägen, men Parma är huvudkonkurrenten. De kommer att hålla ett öga på Cagliari under hela säsongen, och omvänt kommer Cagliari hela tiden ha Parma bakom- eller framför sig. Statistiskt har båda lagen nästa identiska så här långt. Den enda skillnaden är att Cagliari har kryssat en match istället för ytterligare en förlust på hemmaplan. Båda lagen har en spelartrupp som ska kunna ta laget till en något högre nivå än 17-18:e plats... I Cagliaris fall gäller det en stark offensiv, hos Parma är laget mer jämnstarkt.

Hos hemmalaget saknas Domenico Morfeo som har varit och kommer att vara avstängd i ytterligare två matcher. I övrigt är skadeläget inte mycket att höja ögonbrynen över. 

Cagliari saknar Daniele Conti som inte verkar kunna gå av en fotbollsmatch utan att en varning eller utvisning numer. Det allra troligaste är att samma lag som fanns på plan efter fulltid mot Ascoli kommer att starta matchen. Det innebär alltså att Abeijon tar ansvaret som defensiv mittfältare, medan Gobbi spelar bredvid Langella på vänster mittfält.

Förra säsongen vann båda lagen varsin uddamålsseger på hemmaplan. Den senaste drabbningen som ägde rum just på Tardini slutade dramatiskt, då Simplicio avgjorde på övertid efter att Suazo kvitterat strax innan full tid. De båda kommer att starta på onsdag, och båda har gjort mål i den senaste matchen.

Parma har inte vunnit på 5 matcher, och med Morfeos avstängning ser man kanske inte alltför skrämmande ut. Likväl är man svårslagna på hemmaplan och Cagliaris svaga bortaspel är ett utjatat ämne. Det luktar kryss, vilket skulle innebära ett övertag för Cagliari inför fortsättningen.

Låttips a la Livorno: Screaming Trees - "Where the Twain Shall Meet"








Hossein Nayebagha 2005-12-20 23:15:00

Fler artiklar om Cagliari