Höstens lag: Anfallare #2

Höstens lag: Anfallare #2

Palermo hittade till slut sin ersättare för Toni. En brasilianare från Verona med stora ambitioner.

Det dröjde till sista dagen på sommarmarknaden innan Palermo fick Amauris livsviktiga signatur på kontraktet. Sju miljoner euro tycktes vara ganska dyrt för en spelare som förvisso visat stora kvaliteter, men aldrig riktigt fått målskyttet att lossna. Det skulle dock visa sig vara värt varenda cent.

I Palermo har Amauri nämligen redan blivit lite utav en hjälte. En förmåga att göra viktiga mål, alltid på hugget, hårt och distinkt spel. Det är inte utan anledning folk har börjat jämföra honom med spelare som Drogba, och velat se honom få en chans i italienska landslaget. 26-åringen, född i Carapicuíba nära São Paulo, har aldrig fått representera Brasilien, och eftersom han bott och arbetat i Italien i fem år, kan han nu ansöka om italienskt medborgarskap.

Amauris popularitet beror inte bara på hans tekniska färdigheter, utan även en professionell och ambitiös attityd. Han står kvar och tränar när alla andra gått hem, och har inte svårt för att visa klubben och supportrarna sin uppskattning. 

I Chievo blev han med tiden en viktig kugge i laget, något som ser ut att kunna upprepas i Palermo. Med åtta ligamål och som en starkt bidragande faktor till Palermos framgångar, blev han inröstad i höstens lag. För det var väl knappast frisyrens förtjänst. 

Fredrik Stjernström@jonas5oderstrom2007-01-04 18:09:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)