-

Inför Cagliari - Milan: Motivation v. klass?

Säsongens trejde hemmamatch och åter besök av ett storlag. Gästerna Milan kommer till Sardinien efter tung derbyseger förra omgången. Fortsätter deras fina form (även avancemang i Uefacupen) eller blir det jobbig serielunk?

Inför hemmamötet mot Milan hösten 2006 sa den dåvarande tränaren Giampaolo att matcher av detta slag är på ett sätt enklare för en tränare, eftersom han inte behöver motivera sina spelare. Det kommer av sig självt när man möter ett riktigt storlag inför taggade hemmafans.

Det ligger mycket i det, men så långt är det inte motivationen som har varit Cagliaris problem. Den har funnits där hela tiden. Redan i andra omgången ville man revanschera sig för den märkliga andra halvleken mot Lazio.

Problemet har varit otur och framförallt ineffektivitet.

Laget som i premiären gjorde mål i den fjortonde raka ligamatchen har efter det gått över 400 minuter över att göra mål. Fotbollens logik.

Och nu måste vi sitta och kräva att de ska bryta trenden. Mot Milan...

Efter andra omgången var Cagliari och Milan de enda nollpoängarna i serien. De rödsvarta har sen dess tagit tre raka segrar i ligan, och även vunnit två matcher mot FC Zürich i Uefacupen. Ingen turnering som laget med färska Champions-finaler har som högsta prioritet, men det hade nog schweizarna, så det är ändå segrar som "räknas". Höjdpunkten var derbyt mot Inter förra veckan.

Cagliari får hoppas på att Milan tvärtemot de själva får svårt att motivera sig, efter att ha laddat allt inför matchen mot Inter. Sen kan man också vara glad åt att Andrea Pirlo är borta. Pirlo blev förvisso utvisad 2006 efter en korkad kapning bakifrån, men han har också avgjort två av de fyra senaste matcherna lagen emellan på Sant´Elia. Som senast när han drog en frispark som fastställde slutresultatet 1-2.

Allegri har också blivit av med nästan alla skador. Startelvan lär ändå inte innehålla så mycket förändringar. Den största frågan är om Canini eller Bianco får kampera ihop med Lopez.

I anfallet bör Larrivey få starta, tack vare sina target-egenskaper. Men mest i fokus är Acquafresca. Alla väntar på att han ska börja göra mål igen...

Annars är detta femte säsongen i rad som lagen spelar den första matchen på Sardinien. Som tidigare konstaterat, nåt är lite flumigt med de mönster som man ser. Just detta känns dock mycket mindre märkligt än Atalantaspåret.

Hossein Nayebagha 2008-10-04 20:05:00
Author

Fler artiklar om Cagliari