Om höstsäsongen: Sampdoria
Montellas avgörande mål i premiären mot Siena är ett av Håkan Diks starkaste minnen från hösten.

Om höstsäsongen: Sampdoria

Vi summerar den nyss avslutade höstsäsongen. Sampdoria-redaktionens Håkan Dik ger sin syn på sitt lags insatser.

- Bästa minnet från höstsäsongen?
Helt klart premiären mot Siena. Bellucci inleder målskyttet med en riktig rökare innan Montella avgör i comebacken i den 86:e. Endast klubbens andra bortavinst för övrigt. Skön dag kommer jag ihåg och speciellt känslan att få se L'Aeroplanino få flyga igen. Även Genua-derbyt var uppskattat även om matchen i sig inte var någon höjdare direkt...

- Vad glömmer du helst?
Ja du, finns väl ett par plumpar i protokollet. Vad sägs som att helt förvränga 0-5 hemma mot Milan och i alla fall merparten av de osannolikt usla insatserna på bortaplan? UEFA-Cupsortin mot Ålborg svider också.

- Hur har laget motsvarat förväntningarna?
Hyfsat med tanke på omständigheterna. Ligger ungefär där jag räknat med men insatserna på bortaplan har varit rena bottennapp som kan straffa sig i längden. Dock räknade jag med att få se laget i UEFA-cupen, det var svagt att missa den.

- Utropstecken?
Claudio Bellucci! Den före detta Sampdorianen har verkligen överträffat sig själv och trots sina 30+ levererar han ständigt, snyggt dessutom! Även Cassano har varit riktigt på G sedan han fick upp tempot i kroppen. I övrigt är det för mycket dalande i form bland resten av spelarna (och tränaren!).

- Frågetecken?
Kommer Montella att återvända till samma fina form som innan sin skada? Det var lite si och så under ett tag för L'Aeroplanino innan det lossnade rejält. Orkar Cassano leverera match efter match? Och framförallt, hur kommer laget att agera om det börjar gå dåligt och man sladdar i tabellen? Spelarmaterialet tillhör definitivt topp 5-8.

- Besvikelser?
Angelo Palombo var en spelare som jag förväntade mig skulle ta stora kliv i sin utveckling denna säsong men som verkligen stagnerat helt. Visst står han för trygghet på mittfältet men när redan Volpi finns att tillgå för de uppgifterna tycker jag gott att man kan begära mer av en så pass skicklig spelare som Palombo. Har han det i sig?

- Om det ska förstärkas i januari, vad behövs?
Framförallt lite mer rutin till försvaret och en skicklig vänsterytter som verkligen kan gå in och ta en plats direkt. Pieri och Ziegler är alldeles för ojämna och har inte det där lilla extra känns det som. Fyrkantiga och tråkiga liksom.

- Målsättning för våren?
Måste vara att knipa minst en Europaplats. Med tanke på spelarmaterialet borde Mazzarri bara blicka uppåt i tabellen och försöka finna lite kontinuitet inom laget. Det går inte att vinna två hemmamatcher på raken för att sedan förlora tre bortamatcher innan en ny hemmavinst. Stabilitet, tack! 

Jonas Söderström [jonas.soderstrom@svenskafans.com]@jonas5oderstrom2007-12-26 07:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)