Höstens lag enligt Gazzettans snittbetyg
Alberto "Jimmy" Fontana har högst betygsnitt av målvakterna i serie A.

Höstens lag enligt Gazzettans snittbetyg

Laget presenteras i första hand efter snittbetyg, i andra hand efter position. Försvaret är den lagdel som har fått lägst betyg överlag. Precis som i verkligheten dominerar Inter. Högst betyg av alla har han som kallas Ibra.

Kommentarerna är egenkomponerade och har inget med Gazzetta dello Sport att göra.

Målvakt:
Alberto Fontana 6.60
Veteranen med världens största målvaktshandskar fortsätter att leverera. I ett stundtals darrigt Palermo är han alltid en pålitlig utpost som alltid gör det han ska ofta allt och ofta lite till. Hade han varit ett par år yngre hade han varit landslagsmålvakt. Fontana ger upprättelse åt den äldre målvaktsarmén.

Försvarare:
Alessandro Nesta 6.36
När Milan går trögt i ligan gör man det åtminstone med en säker gubbe näst längst bak. Det kan behövas med Maldini som halvtidsanställd och en Kaladze som inte alltid är världens pålitligaste. Att se Nesta är fortfarande en njutning. Ingen bryter så elegant som honom, ingen kan få in så många moment i ett som honom. Nästa steg är glidtackling och skott på mål i ett.

Walter Samuel 6.57
Är man van att se honom som en vägg har det känns konstigt ändå sedan Roma-tiden. Materazzis skada öppnade för Samuel som inte tvekade att ta chansen. "The Wall" är stenhårt och positionssäker. Den stora frågan är vad som händer när Materazzi är helt kurant.

Cristian Chivu 6.65
Den försvarare som har fått högst betyg i ligan trots att han spelat både vänsterback och mittfältare, inte mittback som han tidigare varit mest van vid. Integrationen i den nya klubben tycks ha gått utmärkt. Mångsidiga spelare kan man aldrig få för många av, särskilt inte när de håller Chivus klass.

Mittfältare:
Luis Figo 6.60
Ännu ett motbevis mot de som hävdar att man automatiskt är slut när man fyllt 32 och rör benen lite långsammare. Portugisen känns idag som en Inter-legend trots att han spenderat större delen av sin karriär i Spaniens största klubbar. Med tanke på skadeläget på Inters mittfält kan han omöjligen bli frisk för snabbt. Vill Mancini spela med en högerytter finns ingen bättre att tillgå.

Esteban Cambiasso 6.58
Energi, tajming, spelskicklighet. Cambiasso dominerar just nu, och det var bara en tidsfråga. Från första dagen i Inter har han tagit för sig och hjälpt laget på allra bästa sätt. Morattis mest prisvärda värvning är i dag ligans bästa mittfältare. Alla skulle behöva en Cambiasso i sitt lag. Vet världen vad den går miste om?

Olivier Dacourt 6.58
En till synes onödig värvning, men Mancini och de andra visste vad de gjorde. Runt mittcirkeln är ingen är hårdare och vassare än Dacourt. Hade det inte varit för alla skador hade han kanske fått den uppmärksamhet han gjort sig förtjänt av. En mycket underskattad bollvinnare trots att han burit Italiens två av de viktigaste tröjorna i Italien.

Cristiano Doni 6.67
Bergamos största spelare har fortsatt där han lämnade, och fortsatt uppåt. Doni är Atalantas viktigaste spelare. Utan Doni är det ett helt annat lag. Man kan tycka att han är en stor fisk i en liten damm, men det kan han gått få vara. Hur skulle det se ut om alla stora spelare spelade i stora klubbar? Doni är stor.

Anfallare:
Zlatan Ibrahimovic 6.84
Plötsligt har han börjat göra mål som en målkung. Man undrar ju vad problemet var tidigare. Precis som under fjolåret fortsätter han glänsa i spelets alla delar. Ibra har inga svagheter och hans egenskaper tillhör de mest avancerade som går att få tag i. Han har aldrig varit bättre. Finns det mer? I så fall når han astromoniska höjder. En superstar.

Francesco Totti 6.64
Samma sprudlande nivå som under förra säsongen, om än i något beskedligare form tack vare skadan han ådrog sig i världens minst uppmärksammade domarskandal. Det är ingen hemlighet att Roma behöver Totti. Trots det är det ingen som lyckas göra något åt honom. Totti kan göra bort ett helt lag stillastående.

Antonio Di Natale 6.81
Framfarten i Udinese har lett till en cementerad och framstående plats till vänster i landslagets anfallslinje. Di Natale är en av alla lirare man verkligen ser fram emot att se. De små trippande stegen förenat med en mäktig speluppfattning och en känsla för var målet är beläget är en dödlig kombination.

På bänken:
Sebastien Frey 6.56
Nicola Legrottaglie 6.34
Javier Zanetti 6.36
Mauro Camoranesi 6.56
Daniele De Rossi 6.41
Vincenzo Iaquinta 6.63
Adrian Mutu 6.53

Jonas Söderström [jonas.soderstrom@svenskafans.com]@jonas5oderstrom2007-12-26 16:00:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)