Partick Thistle - Hearts
1 - 2

Cagliari – Parma 1-1: Kort glädje – igen

Cagliari lyckades inte besegra Parma på eftermiddagen. Gästerna bjöd på bra motstånd och det är inte slutresultatet i sig som är den stora floppen, utan sättet på vilket man tappade poäng, precis som veckan innan.

Dagens match får ses som ett misslyckande som ändå tog några positiva aspekter med sig. Laget gjorde mål för tredje matchen i rad, vilket inte hänt sedan säsongsinledningen, och den gjordes av ett januarivärvning, och så är laget obesegrat i tre raka matcher nu.

Ballardini startade med en ganska vänta startelva, där skillnaden mot förra veckan var att Cossu ersatte den halvskadade Foggia som högerytter, och Biondini tog Finis plats på mittfältet.

Gästerna Parma hade inga planer på att backa hem och säkra poäng, vilket ledde till ett högt tempo i första halvlek. Till en början var det också gästerna som skapade flest oroligheter för sina motståndare.

Cossu kom fram med ett farligt inlägg mot Jeda i straffområdet, men Parmas veterankeeper Bucchi han emellan.

Några minuter senare, den 15:e, lade Lucarelli upp för ett skott från Castellini, som gick strax utanför.

Första målet kom efter 33 spelade minuter när den pigge Jeda drev fram ensam mot Parmamålet, och avfyrade en rökare från 20 meter som hittade nätet.

Men precis som matchen mot Juventus förra veckan blev glädjen minst sagt kortvarig. Reginaldo tog vara på tillfället sedan bollen hamnat framför mål efter att den tagit på Lopez. 1-1.

Kvitteringen påverkade inte Jeda som fortsatte att sysselsätta Parmaförsvaret. Innan halvtid tvingade han Bucchi till en enhandsräddning på ytterligare ett distansskott.

I inledningen av andra halvlek var Parma nära att vända på hörna, sedan Morrones nick träffat insidan av ribban och ut, och med ansträngning fick Cagliariförsvaret hålla borta returen.

Så småningom tog Cagliari över matchen alltmer, inte minst sedan Matri och Foggia båda fått hoppa in för Larrivey respektive Cossu. Samtidigt som Lucarelli fick utgå efter att ha skadat sig.

Fortfarande fem poäng upp till strecket. Nästa vecka väntar Palermo på La Favorita.