2017-04-15 19:45

ADO Den Haag - PSV

Inför: Cagliari – Lazio

Kampen fortsätter för Cagliari så länge chansen till överlevnad existerar. Trots förlusten senast spelar laget fortfarande det konstruktiva spel som Ballardini representerar. Nu är det dags för Lazio. Blir det ännu en klassiker.

Den som har besökt den här sidan fler än enstaka gånger, eller råkar vara insatt i Lazio och Cagliaris äventyr i Serie A de senaste åren behöver inte påminnas om att matcherna mellan dessa två lag alltid blir spektakulära på mer eller mindre roliga sätt. Den som inte tillhör de nämnda grupperna hänvisas till arktivet för att läsa om alla straffar, utvisningar, bortdömda mål, märkliga spelvändningar, straffräddningar etc. Tidigare fanns det också ett fokus på Lazios oförmåga att besegra Cagliari, eller omvänt Cagliaris oförklarliga förmåga att alltid ställa till det för de ljusblå.

Den trenden vändes förra våren när Lazio kom till Sant´Elia och vann med 2-0. Det blev en riktigt förödmjukande upplevelse för Cagliari, som också befann sig i en ganska dålig form. Hemmapubliken applåderade Tommaso Rocchi som en markering mot det egna lagets usla spel, och Franco Colomba fick sparken efter matchen.

I början av den här säsongen blev det ett definitivt slut på vinnare-förlorare-aspekten när Lazio vann med 3-1 på Olimpico, där de värsta striderna hade utkämpats.

Den här gången är Cagliari i en ganska hopplös situation, trots en stark uppryckning på slutet. Men det balanseras av att även Lazio som bekant går trögt i ligan. Många anser att det är en naturlig följd av tidigare säsonger där man överpresterat, och det ligger en del i det.

Ändå får Cagliari anstränga sig för att vinna, vilket naturligtvis är målet med matchen. Lazio har gjort mål på Sant’Elia de senaste tre åren och med radarparet Rocchi-Pandev längst fram, samt Rolando Bianchi på bänken, talar mycket för att de gör det igen. Vilket kan bli jobbigt för Cagliari, där den ende formstarke anfallaren är Jeda.

Bianchis förflutna i Cagliari motsvaras hos hemmalaget av Pasquale Foggia och hans historia med Lazio. Skillnaden mellan dessa två är att Bianchi var relativt lyckosam på Sardinien. Det var i Reggina han så småningom började glänsa, men det var i Cagliari han etablerade sig. Foggia blev för Lazio en flopp. Så det är ingen tvekan om vilken av dessa två som har något att bevisa imorgon.

Den stora bristen inför matchen för Cagliari är Daniele Contis avstängning. I övrigt saknas Ferri i försvaret, på högerkanten, sedan skadan i Palermomatchen, men Pisano bör vara en fullgod ersättare förutsatt att han klarar av matchtempot efter långt frånvaro.
På mittfältet lär Parola få Contis roll, och ger därmed plats för Fini till vänster.

Längst upp placeras Jeda och Foggia som vanligt bakom en toppforward, vilket lär bli Matri eller Larrivey.

Hossein Nayebagha 2008-02-23 17:10:00
Author

Fler artiklar om Cagliari