Optimism och överklagan
Ballardini är lika lugn som alltid.

Optimism och överklagan

Davide Ballardini är optimistisk inför möjligheten att Cagliari får tillbaka de tre poäng som klubben fråntogs i fredags. Samtidigt är Massimo Cellino övertygad om sin och klubbens oskuld, och kommer att överklaga fallet.

Det finns fortfarande goda möjligheter för Cagliari att få sina avdragna poäng tillbaka, i alla fall om man ska tänka som tränare Davide Ballardini. Det var i fredags som disciplinnämnden dömde laget till straffet; tre poängs avdrag, 20 000 euro och ett års avstängning från fotbollen för president Massimo Cellino.

”Det här missförståndet kommer att redas ut”, säger Ballardini, som har fått laget på rätt spår efter de två inledande förlusterna när han tog över som Nedo Sonettis ersättare i januari:

Jag känner mig lugn och övertygad om att det kommer att sluta positivt för laget och klubben. Det är ännu ett hårt slag och ett hinder att ta sig igenom, men jag tror nog att vi får tillbaka poängen.

Massimo Cellino är inte lika bekymmerslös i sina uttalanden, men är ändå övertygad om att klubben inte felat, och ser även han möjligheter att få tillbaka poängen:

Det är inget definitivt dom och jag tror att det skett en del misstag i processen. Jag kommer att överklaga och klargöra min roll i detta, som är bortom alla misstankar.

Jag respekterar domen men jag har inte brutit mot några regler. Det var inte så att jag bortsåg från förordningarna (FIGCs om att tvister som berör medlemmar i fotbollsförbundet skall lösas internt) kring systemet, speciellt med tanke på att Grassadonia inte längre var registrerad inom förbundet.


Cagliari besegrade Genoa i eftermiddags på Sant’Elia och skulle därmed ha gått upp på 21 poäng, fyra upp till Empoli över strecket, men i och med straffet står ligger laget fortfarande på 18 poäng. 


Källa: Channel4

Hossein Nayebagha 2008-03-02 23:50:00
Author

Fler artiklar om Cagliari