-

Inför Torino - Cagliari: Måltorka

Två veckors vila och dags för Cagliari att försöka hålla igång optimismen efter den första poängen mot Milan. Men då krävs det nog att man börjar göra mål också.

Säsongen började mycket bra. Cagliari dominerade hemmapremiären mot blivande serieledarna Lazio och tog ledningen redan efter 40 minuters spel genom den föregående säsongens store målsumpare Larrivey.

I andra halvlek vände Lazio, delvis tack vare en olycka till utvisning, och sedan dess har inte Cagliari lyckats göra mål. Det har gått över 8 timmar.

Och mot Torino på Olimpico har Cagliari inte lyckats näta de senaste två försöken.

Dock gick det bra senaste mötet lagen emellan, på Sant´Elia, i våras. Båda lagen fick varsin straff. Cagliari satte sin och Torino missade. Acquafresca utmärkte sig särskilt med storspel och två mål. Typiskt för den Turinfödde 21-åringen, som en gång spelade för just Granatas ungdomslag och grät framför intervjukameran när laget gick i konkurs sommaren 2005.

Den här gången har Acquafresca en ganska iskall form och det är inte ens helt säkert att han startar matchen. Därför vore det ännu mer typiskt om han gjorde sitt första mål för säsongen just i den här matchen.

Hemmalaget har förlorat tre av de senaste fyra matcherna, men mot de lag som förväntas ligga på samma nivå eller under har man plockat poäng. Ur ett sardiskt perspektiv är det också lite skrämmande att man ställer upp med det gamla Regginaparet Amoruso-Bianchi, i och med att Reggina är ett spöklag för Cagliari och dessa två har ställt till det för de rödblå tidigare.

Det är även möjligt att trollgubben Rosina gör comeback efter sin skada.

Hossein Nayebagha 2008-10-18 10:00:00
Author

Fler artiklar om Cagliari