Venezias målvakt

På söndag gör Venezias 22-årige målvakt Generoso Rossi Serie A-debut med sitt lag. Han har tidigare spelat sex matcher i Serie A, då i Baritröjan.

Förra säsongen spelade han i Bari mot just Juventus, som man möter på söndag, och han fick då plocka bollen ur nät två gånger. Zidane och Kovacevic, som båda lämnat Juve, gjorde målen.
Och just det faktum att de två lämnat Juve gör Rossi hoppfull om en poäng på söndag.

"Varken Zidane eller Kovacevic finns kvar i laget, därför borde Venezia klara 0-0 på söndag", säger den unga målvakten skämtsamt till Gazzetta dello Sport.

"Det skulle vara en otrolig start om vi började ligaspelet med att sätta käppar i hjulen för Juventus på deras hemmaplan. Om vi snackar allvar så är Juventus offensiv, trots förlusterna av Zidane och Kovacevic, riktigt skräckinjagande. Under försäsongen har de i och för sig inte gjort mycket mål, men det betyder ingenting. När man ser att de har spelare som Del Piero, Trezeguet, Salas och Nedved förstår man att målen kan komma från var som helst på planen. Dessutom har de ju Tudor, helt klart en stor spelare. Han är en av de backar som har det bästa målsinnet. Det krävs mycket för att vi ska ta poäng mot Juve, det är klart, men Lippis mannar måste ändå kämpa till 100 % för att övervinna oss på söndag".

Det må vara sant, men Rossi kommer nog få det rätt tufft på söndag med de spelare han nämnde i motståndarlaget…

Andreas Fält Bauducco2001-08-24 16:40:00

Fler artiklar om Venezia