Venezia-Verona 0-1

Det som skulle bli Venezias revansch efter storförlusten i premiären mot Juventus blev inget annat än ännu ett nederlag för Prandellis mannar. Anfallaren Filippo Maniero fick som väntat avstå matchen pga skada, och Di Napoli och Bazzani på topp var inte så distinkta i avsluten som supportrarna hade hoppats. De visade dock prov på teknik och kämpaglöd, men det räckte inte till några mål.

Verona pressade högt upp i banan och Venezia fick svårt att starta några uppspel. Första halvlek var inte någon höjdare för Venezia, men i andra halvlek gick man ut med mer aggressivitet.

Det skapades en del chanser, men mycket mer blev det inte av det. Ofta spelades långbollar upp förgäves när Verona tryckte på och något saknades uppe i anfallet. Maniero kan verkligen behövas på topp…

Veronas målchanser var lätt räknade och i andra halvlekens 16:e minut byttes Montaño ut mot Salvetti.

Sex minuter senare fixade Salvetti 1-0 till Verona efter att ha fått en passning från Oddo och sedan lagt in bollen fint i Veneziamålvakten Generoso Rossis vänstra hörn.

Det ser ut som om Mister Malesani verkligen motiverat spelarna i Verona. En mycket stark laganda kan räcka långt och fortsätter man så här kan Verona mycket väl överraska i år.

Venezia, däremot, har en lång väg att vandra innan resultaten kommer gå. Så känns det i alla fall, även om de mot Verona skapade en del farligheter.

På söndag väntar svårare motstånd för båda lagen. Venezia får en mycket tuff uppgift när man ställs mot Inter på San Siro och Verona ska försöka spela sitt respektlösa spel mot Perugia.