Arrigoni sparkad - Sinisa Mihajlovic ny tränare för Bologna

Efter Bolognas tröga säsongsinledning får nu Daniele Arrigoni lämna över ansvaret till den i sammanhanget relativt orutinerade Sinisa Mihajlovic.

Söndagens förlust borta mot Cagliari var droppen som fick bägaren att rinna över och sent på måndagseftermiddagen meddelade Bolognas officiella hemsida att Daniele Arrigoni får sparken och att klubben samtidigt har kommit överens med Sinisa Mihajlovic om ett tvåårskontrakt som ger den förre frisparksspecialisten omkring 500 000 euro per säsong. I kontraktet finns även en klausul inskriven som säger att överenskommelsen endast gäller om Bologna stannar kvar i Serie A. Ryktena om att Mihajlovic var på väg att ersätta Arrigoni tog fart redan för ett par veckor sedan men lagets imponerande seger mot Lazio den 19:e oktober förlängde då Arrigonis tid i klubben.

Den 39-årige serben, mest känd för sina insatser på planen, inledde sin tränarkarriär 2006 då han utnämndes till assisterande tränare hos Inter. Sejouren hos Milanoklubben tog dock slut i samband med att Roberto Mancini tidigare i år fick lämna Milanoklubben och sedan dess har Mihajlovic alltså varit tillgänglig för en ny anställning. Utnämningen av Mihajlovic får med tanke på den före detta Lazio- och Interspelarens ringa erfarenhet av tränarrollen betraktas som något av en chansning men å andra sidan kan resultaten knappast bli sämre än vad de har varit hittills och förhoppningsvis kan det kontaktnät som Mihajlovic förfogar över bidra till ett par intressanta nyförvärv framöver.

Bologna passar dock samtidigt på att tacka Arrigoni för dennes insatser och påminner om fjolårssäsongens fina resultat som tog klubben tillbaka till finrummet efter tre tunga säsonger i Serie B. 

Kommentarer från de berörda personerna kommer under eftermiddagen.

Källor:
www.bolognafc.it
Il Resto del Carlino

Mikael Mansjö2008-11-04 11:55:00
Author

Fler artiklar om Bologna