Venezias tränarproblem är inte över

Efter att Prandelli fått sparken tog Venezias president Maurizio Zamparini in Giuseppe Iachini som ny tränare. Men det gick inte för sig...

I Italien är det nämligen bara tillåtet för en tränare att jobba för en klubb under en säsong. ICA (kan översättas som Italienska tränarföreningen) presidenten Azeglio Vicini:

"Iachini har redan jobbat för Piacenza den här säsongen vilket betyder att man inte kan jobba för Venezia. Om Iachini vill träna något lag måste det laget vara Piacenza. Sådana är reglerna."

Zamparini är inte glad över beslutet och tänker göra allt för att få Iachini som tränare.

"ICA är en grupp personer som inte vill att nya tränare ska träna topklubbarna. Det vill säkerställa jobb för sig själva och jag tänker kämpa emot dem."

Förra säsongen hade Fiorentina samma dilemma när man ville anställa Roberto Mancini som tidigare samma säsong var assisterande tränare i Lazio. Det lär ropas om förändringar i dessa bestämmelser, var så säker...

Det ska tilläggas att Sergio Buso fortfarande är Venezias officiella tränare, men hur som helst kan inte Iachini jobba för Venezia ens som assistent.

Joe Söderström2001-10-12 11:01:00

Fler artiklar om Venezia