-

Inför Cagliari - Sampdoria: Fjärde raka som målsättning

Med en hjälteinsats borta mot Napoli bakom sig senast, och tre raka hemmasegrar i övrigt, är det ett formstarkt Cagliari som tar emot Sampdoria och den lurige Cassano på Sant´Elia.

Sampdoria har haft ovanligt svårt för Cagliari med tanke på att man nu under en längre tid alltid har varit klart före i tabellen. Av de åtta senaste matcherna har blucerchiati bara lyckats en gång. Det är därför tveksamt om Cagliari, som dessutom verkar vara i kanonform, ska behöva skaka av rädsla inför morgondagens möte på Sant´Elia.

Den där segern för Samp kom dock förra säsongen, och det var då Cagliaris största hemmanederlag på hela åtta år (0-3). Det blev också slutet för Marco Giampaolos andra och sista sejour i Cagliari.

Och även Sampdoria ligger formmässigt uppåt, efter en knackig start där man hade oerhört svårt att vinna några matcher. Det gäller framförallt hemmaspelet där man har fyra raka vinster, men med en viss Antonio Cassano i laget kommer Mazzarris gäng att bli luriga även på Sardinien.

Cagliari har fyra vinster och två oavgjorda på de åtta senaste. Man har nu ganska många lag bakom sig i tabellen och hur höstsäsongen än slutar kommer den att vara en klar förbättring än motsvarande period förra säsongen. Men vill man känna sig trygga på riktigt har man fortfarande en del kvar på poängkontot. Om 40 poäng är inofficiell garanti för överlevnad, så måste man åtminstone ta 20 poäng efter halva säsongen. Utifrån det perspektivet bör man ändå vinna imorgon, för några mer överkomliga matcher finns det inte många av kvar.

Hos hemmalaget saknas Biondini som gjorde en otrolig kämparinsats senast mot Napoli. Han skadade sig på träning och räknas bli borta från spel i tre veckor. Hans ersättare blir Parola som alltså får möta sitt gamla lag.

Även Agostini – given som vänsterback nuförtiden – är borta på grund av avstängning. Någon naturlig ersättare saknas, så det kan bli Pisano som tar den platsen, ifall han hinner bli helt återställd.

I övrigt är hela laget formstarkt och sannerligen lär Sampförsvaret få en del att göra i matchens inledning.

Hossein Nayebagha 2008-11-29 13:30:00
Author

Fler artiklar om Cagliari