-

Inför Juventus – Cagliari: Uppehåll i framgångssagan?

Ett revanschsuget Juventus siktar på att återställda ordningen med seger på Olimpico i Turin. I vägen står ett gäng som börjar vänja sig vid att förstöra andras planerade fester.

Seger i veckan och Cagliari upp på nionde plats i tabellen; den högsta sedan våren 2005. Offensivt var det ingen strålande insats, men det får duga mot svårspelade Siena. Att Lupatelli höll nollan i sin första ligamatch med klubben höjer den positiva andan ytterligare.
Det var den tredje raka segern, och femtonde matchen i rad där motståndaren inte lyckades nolla Cagliari.

Nu blir det kanske ett uppehåll i sviten av framgångar när man besöker självaste Juventus?
Så lät det inför besöket till serieledarna för några veckor sen. Och ungefär likadant för en vecka sen. Vi vet hur det gick med de matcherna. Därför vore det dumt att ge upp på förhand.

Juventus form är svårt att säga så mycket om efter en förlust i onsdags mot problemlaget Udinese. Men en match är för lite för en fällande dom. Utöver det har Juventus återigen presterat max, liksom förra säsongen, och förlusten var den första sedan slutet av november. Dessutom återfår man en viss Alessandro Del Piero, som vilades från Friulimatchen.

Glädjande för Cagliari är att Acquafresca troligen finns med redan i startelvan. En del oro fanns över hans tillstånd när han tacklades bort från Sienamatchen. Däremot saknas Diego Lopez som även han byttes ut i onsdags. Ersättare blir Bianco eller Canini, beroende på hur man tolkar den senaste laguttagningen. Den sistnämnde hade i förra årets möte ett gyllene läge att ge Cagliari ledningen med omkring tio minuter kvar av matchen, som slutade 1-1.

Den poängen, så när som precis ett år sen, betraktades som en skräll eftersom Cagliari nyss hade vaknat från en mardrömssvit. Annat är det den här gången. Juventus är förvarnade. Men de saknar Camoranesi och Trezeguet (som dock väntas att återfinna sig på bänken). Vi får hoppas att det räcker för Cagliariförsvaret.


Hossein Nayebagha 2009-01-30 22:15:00
Author

Fler artiklar om Cagliari