-
-

Cagliari - Atalanta 0-1: Utvisning och kalldusch

Den ena sviten efter den andra är bruten sedan Cagliari väldigt oväntat, men ändå väntat, råkade ut för en riktig fiasko, följt direkt på några fantastiska månader. Sedan man blivit reducerade till tio man i första halvlek såg det mörkt ut, och ingen hade anledning att le efter andra halvlek. Bortsett från gästerna som segrade på Sant´Elia för första gången på 45 år.

Slutresultatet kommer inte direkt att gå till historien, men det var ändå ett bittert slut på det roliga. Varningens finger för en magplask fanns redan på förhand, men när den väl är där känns det så oerhört onödigt. Men med uruguayaner i backlinjen löper man alltid en risk för sånt här.

Dagens förlust var den första på hemmaplan sedan den 23 september. Det var bara den andra förlusten totalt på de senaste tolv matcherna, och det var den första hemmaförlusten mot Atalanta sedan 1964. Det var även första gången som Cagliari blev nollade i ligan sedan början av oktober. Fyra månader och 16 matcher. Det var det sviten nådde.

Atalanta har inte haft något bra rykte som bortalag de senaste åren, men i första halvlek gjorde de livet surt för Cagliari. Man var kompakta centralt, vilket gjorde det svårt för Cagliari att tränga sig igenom till straffområdet.

Och man var inte ofarliga framåt heller. I den 12:e minuten tvingades Marchetti att rädda Ferreria Pintos skott ut till hörna.

Men närmast mål i första halvlek var ändå hemmalaget. Finis frispark hittade Acquafresca och dennes nick tvingade fram en fantastisk räddning från Consigli i bortamålet.

Redan innan halvtimmens spel hade Cagliaris mittbackspar båda varningar. Det var oroande.

Och vem kunde ana att det värsta skulle hända redan kvarten senare. Diego Lopezs andra varning kom i den 40:e minuten och förmodligen var det avgörandet.

Allegri tvingades ta ut Cossu och sätta in Canini redan innan halvtid. Därmed markerades att Cagliari mest skulle ägna sig åt att försvara den poäng man hade i andra halvlek, av uppenbara skäl.

Men man hade ingen tur med det bytet heller, skulle det visa sig.

Atalanta tog över matchen helt i början av andra halvlek, och det kom på så sätt inte som en överraskning att man tog ledningen i den 62:a minuten.

Det var Cigarinis långskott som ändrade riktning efter att ha träffat en viss Cainini, och Marchetti blev ställd.

Detta tvingade Cagliari att ta offensiva initiativ igen, men man lyckades inte uträtta så mycket.

I den 85:e minuten kunde Acquafresca ha gjort det, men blev felaktigt dömd för offside. Allegri, som antagligen kände att Gud själv var emot honom den här eftermiddagen, protesterade kraftigt och därmed blev även han utvisad.

Allegri och Lopez får sällskap på läktaren i nästa match av Biondini, vars varning i mitten av andra halvlek gör honom avstängd där. Moståndare blir Lecce.

Hossein Nayebagha 2009-02-08 17:40:00
Author

Fler artiklar om Cagliari