-
-

Cagliari - Torino 0-0: En svår nöt att knäcka

Torino visade krigarinstinkter, vilket bäddae för en tät match på Sant´Elia. Båda lagen hade sina perioder och får med tanke på omständigheterna vara ganska nöjda med delad pott.

Torino kom till matchen med sex raka utan nederlag, varav fem oavgjorda, och Allegris något oväntade bidrag till startelvan i form av Matri och Parola framför Jeda och Lazzari, borde ha fått oss förstå vad som väntade. Med Parola var det en klar markering att det skulle bli mer kamp på mittfältet, och Matris targetegenskaper framför Jedas teknik antydde mindre finlir.

Den första kvarten bestod mest av ställningskrig, och det blev lättare att förstå varför Torino har varit så svårslagna sen serien vände.

Men när en målchans väl skapades var den riktigt farlig. Matheus inkast nådde Matri i strafforådet, och denne fintade bort sin bevakare innan han sköt hårt, men avslutet kom i rätt höjd och Sereni klarade av att rädda.

Två minuter senare kom en Cagliarihörna. Någon eller några ramlade och alla skrek efter straff, men domare Orsato var opåverkad. Innan allt hunnit lägga sig kom bortalaget fram i en giftig kontring. Till slut hade Rosina bara att friställa Barone med passning in i straffområdet, men just den sista stöten blev för lam och Marchetti kunde ta hand om bollen.

Ett ledningsmål borde ha kommit i den 40:e minuten för hemmalaget, även här under en kontring. Acquafresca spelade ut till höger där Cossu väldigt känsligt slog ett perfekt lågt inspel mot straffområdet som hittade rätt till en fri Matri. Sereni kom ut och minskade ytan, men anfallaren borde ändå ha gjort det bättre än att få till bollen rakt på den förstnämnde. Det blev även farligt i retursituationen, men Torinoförsvaret kunde rensa framför mål där Matri ville revanschera sig. 

* * *

Om Cagliari hade ett knappt övertag i första halvlek, var man helt borta i början av andra. Walter Novellinos mannar lade in en extra växel och visade tydligt att man inte var nöjd med en poäng. Detta verkade komma som en chock för hemmaspelarna som var helt skärrade. Och därmed kunde man inte utnyttja de ytor som bortalaget nu bjöd på där bak.

Tack och lov kom Torino aldrig fram till några saftiga avslutningslägen under denna period.

I den 51:a minuten slängde sig Abate på en låg boll efter hörna och försökte placera den med nick. Det blev ingen kraft i den, men bollen kunde mycket väl ha letat sig in via krysset, eftersom Marchetti blev lite störd av Biondini som vaktade stolpen, och det krävdes en räddning på mållinjen.

I den 67:e kom Torino åter fram på en farlig kontring, åter med Rosina med en bra passning från att skapa ett ett dödligt friläge. Och åter misslyckades den lille artisten med detta.

Allegri bröt mönstret med ett dubbelbyte i den 70:e minuten. Jeda och Lazzari in, Acquafresca och Biondini ut.

Torinos dominans kom av sig och Cagliar kunde börja skapa lite konstruktiva anfall igen.

I den 75:e minuten borde man åter ha gjort mål. Passning ut till Cossu på vänsterkanten. Denne klev förbi sin markerare och lyfte in mot bortre stolpen där Lazzari bara hade att dunka in bollen på nick, men lyckades inte få bollen på mål.

I den 83:e minuten trodde många att det blev mål, men det visade sig att Matheu hade gjort en argentinare; slagit in bollen bakom Sereni med handen. Ingen Maradonaklass där och Matheu är tack vare varning där avstängd från nästa match mot Chievo.

Med tanke på Torinos form, och hur det såg ut i början av andra halvlek får Cagliari vara ganska nöjda med poängen trots allt. Man stannar på sjundeplatsen och är efter dagens match 33% närmare de där 40 poängen.

Notervärt i övrigt att den 18-årige Daniele Ragatzu, en omtalad ung anfallare från de egna leden, äntligen fick göra sin ligadebut. Knappt 20 minuter blev det, inklusive övertidsminuterna.

Hossein Nayebagha 2009-03-01 18:50:00
Author

Fler artiklar om Cagliari