Fiorentina – Cagliari 2-1: Decimerat Cagliari gjorde allt utom mål (i rätt tid)
Debutmål för 17-åringen.

Fiorentina – Cagliari 2-1: Decimerat Cagliari gjorde allt utom mål (i rätt tid)

Efter en mållös första halvlek kom matchen igång på riktigt i andra halvlek. En märklig utvisning, en handfull onödigt missade lägen och ännu en utvisning senare slutade matchen 2-1 till hemmalaget.

Att falla med flaggan i topp är sällan någon tröst och många tycker till och med att det är värre än att torska med stora siffror. Så blev det i alla fall i eftermiddags på Artemio Franchi. Cagliari visade om inte annat att man kommer att plocka fler poäng innan säsongen är över. 

Borta från startelvan var Acquafresca som skadade sig under gårdagens träning. Ersättare blev förstås Matri, och det skulle visa sig bli en mindre lyckad inhopp för honom. 

Fiorentina ägde första halvlek. Cagliari försvarade sig tryggt, men avstod från de snabba omställningar som vi sett så mycket av den här säsongen. 

Riktigt farligt blev det i den 35:e minuten när Gilardino tog ner ett uppspel, och tog sig förbi Cagliariförsvaret innan han försökte placera bollen innanför den vänstra stolpen. Bollen knappa metern utanför. 

Det var i andra halvlek som det började hända saker. 

Mål kom redan efter sju minuter. En hörna nådde Jovetic, via bortstyrning av Cagliariförsvaret, som enkelt lade upp för Pasqual vars skott gick in det högra hörnet. 1-0. 

Kvittering borde ha kommit redan fem minuter senare. Agostini skickade ett inlägg mot Matri i straffområdet som var helt fri att nicka in bollen, men trots att timingen var den rätta gick den klart över ribban.
 
Två minuter senare slogs en strålande genomskärare av Cossu till Jeda som var ungefär lika slarvig med sin avslutning på skott, även om den inte var fullt lika farlig.
 
I den 65:e minuten kom en bedrövlig utvisning på Agostini. Det var en ganska brysk tackling utanför straffområdet, men rött var alldeles för hårt.
 
Utvisningen påverkade dock inte matchbilden till Cagliaris nackdel. Snarare tog man över den närmaste perioden och fortsatte att skapa hypervassa chanser. 

I den 68:e minuten spelades Cossu fri av Fini, men Frey rusade ut och räddade avslutet till hörna. 

Minuten därpå ledde Lazzari och Cossus samarbete till friläge för Matri från vänster, men placeringsförsöket var alldeles för tamt och centralt.
 
I den 72:a minuten skarvade Matri fram till Conti som även han blev fri, men försökte på halvvolley räddades även den av Frey.
 
Alla dessa lägen, med decimerat manskap, visade sig förgäves, sedan Fiorentina kontrat in 2-0 efter en Cagliarihörna i den 85:e minuten. Det var Donadel som spelade fram Vargas till målet.
 
Det borde ha varit avgörandet, men Daniele Ragatzu hade gjort ännu ett inhopp och bara tre minuter efter det, i den 87:e minuten, gjorde han sitt första Serie A-mål. Pisano hittade Cossu som bredsidade fram den unge som bara hade att peta in bollen i tom bur.
 
Spänningen kom av sig ganska omgående, då den andra utvisningen blev ett faktum. Canini, redan varnad, dömdes att ha dragit Gilardino i tröjan inför en kontring.
 
Med åtta utespelare förmådde Cagliari inte att skapa tryck. Man kan skylla på en ”tveksam” utvisning, men när man skapar så många jättechanser och inte lyckas göra mål, då måste en del av kritiken även falla på den egna prestationen. 1-2 innebär att Cagliari är borta från striden om Champions. Tio poäng upp till Fiorentina är för mycket att hämta in. 

Cagliaris uppställning (4-4-2):

Marchetti, Pisano - Canini - Lopez - Agostini (utvisad 65), Fini (Matheu 69) - Biondini (Cossu 30) - Conti - Lazzari, Jeda - Matri (Ragatzu 84)

Hossein Nayebagha 2009-04-11 18:55:00
Author

Fler artiklar om Cagliari