Inför Milan-Palermo: Stoppa Miccoli
Respekt!

Inför Milan-Palermo: Stoppa Miccoli

Efter att ha känt på lite "bottenlags-motstånd" så ska de rödsvarta från Milano ta sig an Palermo på San Siro. Ett Milan i bra form och ett Palermo med interna bekymmer gör det till en minst sagt intressant match att se fram emot.

Milan kommer från en fantastisk match senast med en fantastisk Pippo i spetsen. Seedorf petades (äntligen) och Beckham tog sin chans på mittfältet likaså Flamini på högerbacksplatsen. Ambrosini fortsätter att imponera, Kaká har hittat rätt väg tillbaka och förutom de skadade mittbackarna så ser Milan otroligt starka ut för tillfället.

Jankulovski är återigen frisk och frågan är om han startar på Flaminis bekostnad eller inte. Jag skulle bli besviken om Janku som visat defensiva brister i stort sett varje match får spela när det gick så bra senast utan honom.

Flamini själv som gjort det riktigt bra, gav en intervju på engelska till BBC-sport utanför Milanello. "Jag har hållt på Milan sedan jag var liten. Så man måste förstå hur viktigt det är för mig att spela här. Min pappa är italienare och jag har många släktingar i landet. Det var en viktig övergång så jag är lycklig, både som fotbollspelare och person. Mina mål är simpla, jag vill vinna Champions League. Jag kom hit för jag vet att Milan är en vinnande klubb. Jag vill också vinna scudetton och bli en av Milans viktigaste spelare. Jag kommer att jobba väldigt hårt för att uppnå dessa mål". Detta säger en del om Flaminis självförtroende och förhoppningsvis så fortsätter han att leverera.

På Milans skadelista hittar vi följande namn: Gattuso, Borriello, Nesta, Kaladze, Bonera, Abbiati, Antonini. Förutom Antonini så är samtliga spelare i friskt tillstånd superaktuella för startelvan. Så man kan nästan säga att Milan under stora delar av säsongen haft en fyrbackslinje samt sin kanske viktigaste mittfältare borta. Då ska vi inte heller glömma Borriello som är den enda targetspelaren i truppen. Han blev skadad en månad in på säsongen och det ser inte ljust ut.


Det rosaklädda herrarna från maffiastaden ligger på en stabil 7:e plats i ligan. Man har alltså presterat efter förväntingarna och fansen lär knappast vara besvikna även om Palermo med lite tur kunde ha legat två platser högre upp. Man kommer senast från en imponerande 4-1 seger mot stackars Bologna. Och omgången innan dess så hämtade man in ett 0-2 underläge mot Inter och lyckades ta med sin en pinne hem till Scicilien.

Kokainskandalen sägs ha rubbat lagbalansen i Palermo. Det är den storväxte Carrozzieri som lekt Toni Montana på fritiden och satt hela sitt lag i knipa. Carrozzieri påminner lite om Materazzi och det kanske bara var en tidsfråga innan något sånt här skulle hända. Men bättre blir det för Milan då Carrozzieri förutom sina fritidsaktiviteter är en otroligt duktig mittback. Så frågan är om den unga Kjaer lyckas leda försvaret mot framgång eller om Pippo Inzaghi blir för mycket att hantera på söndag?

Utöver detta så ställer Palermo upp med ett starkt lag. En bra mix av spelare som vart med under en längre tid och spelare som förväntas blomma ut på riktigt. Miccoli är ett bra exempel och en spelare som Milan borde passa sig för med tanke på hur det gått tidigare när den kvicke italienaren fått för mycket ytor att röra sig på. 



Milan - Palermo
 


Förväntade startelvor:

Milan (4-3-1-2): Dida, Flamini, Maldini, Senderos, Zambrotta; Beckham, Pirlo, Ambrosini, Kaká; Inzaghi, Pato.

Palermo (4-3-1-2): Amelia, Cassani, Bovo, Kjaer, Balzaretti; Migliaccio, Liverani, Nocerino; Simplicio; Cavani, Miccoli. 



Matchen spelas kl 15.00 imorgon (söndag). Sänder matchen gör Canal+ sport 2 samt Bet365 internetstream. Rizzoli kommer att döma. 


Mitt tips:
3-1 Pippo, Pippo och återigen Pippo! 

Amir Bakhshi2009-04-25 14:01:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1