-
-

Sampdoria - Cagliari 3-3: Fullt ös i Genua

Det regnade kraftigt över Luigi Ferraris i eftermiddags när Cagliari och Sampdoria släppte loss och bjöd på en tempofylld och svängig match.

Med en i sista stund influensasjuk Jeda fick Allegri starta med både Matri och Acquafresca i anfallet. Men det stora avbräcket i hans startelva var Marchettis frånvaro, om än inte så oväntat.

Redan efter tre minuters spel frispelades Acquafresca av Lazzari. Den förstnämnde siktate på närmsta stolpen, men Mirante avvärjde med foten.

Två minuter testade Cassano reserven i fokus, Lupatelli, med ett långskott som enhandsräddades.

I nästa anfall slog Cassano ett inlägg som ledde till ett ypperligt läge för Padalino att nicka in ledningsmålet, men mittfältaren fick inget ordentligt träff på bollen.

Tempot gick inte ner för det...

I den nionde minuten gjorde Gastaldello av sig med bollen oprovocerat, en bit utanför straffområdet, vilket ledde till friläge för Acquafresca. Den något formsvage anfallaren var dock inte tillräckligt kvick för att komma till avslut.

Två minuter därefter testades Lupatelli åter med ett längre skott, den här gången från Dessena.

Chanserna började nu avta, men spelet fick ingen fast struktur; intensiteten var fortfarande hög och bortslarvade bollar fanns det mycket av.

Så kom plötsligt ett ledningsmål i den 26:e minuten, när Cassano lyfte snyggt mot bortre ribban där den unge Marilungo dök upp från dålig vinkel och nickade bollen in i tomt mål.

Tio minuter senare var Cassano åter i farten, då han tog sig förbi Canini och provade med ett lågt, diagonalt, skott mot bortre stolpen, men Lupatelli petade bollen ut till hörna.

Fem minuter senare försökte Cassano på frispark och var ganska nära, men Lupatelli  stod åter i vägen.

Mindre lyckat minuten senare, då Cassano slog ett elegant pass till Padalino, som i straffområdet, från höger, slog inlägg inåt, där Marilungo åter kunde nicka in bollen. 2-0.

* * *

Det var inte bra att få ett baklängesmål precis innan paus, men Cagliari fick ett livlina direkt, när Cossu spelade till Fini, vars inlägg hittade Matri, som från nära håll kunde trycka in reduceringsmålet.

Därmed var matchen åter igång, men de heta chanserna saknades.

I den 67:e minuten skövlades Lazzari ner av Padalino, någon meter innanför straffområdet, och domare Gava blåste straff. Onödigt, men ganska klart.

Acquafresca klev fram och slog in kvitteringen utan problem.

Den unge Marilungo hade bytts ut till förmån för Pazzini, vilket innebar att Samps radarpar var åter ett hot.

Pazzini skulle inte visa sig spela någon stor roll i matchen, men ännu en räd av Cassano i den 69:e minuten var nära att låta honom trycka till bollen med tån för att åter sätta hemmalaget i ledarsätet.

Cagliari hade för ovanlighetens skull bytt ner sig offensivt, genom att ta ut Acquafresca och ta in Biondini. Ett taktiskt drag av Allegri som tog ner Samps offensiv en aning, men med Matri ensam framme såg inte seger ut som planen.

Det kom därför lite oväntat att vändningen var ett faktum i den 80:e minuten. Lazzari slog ett mycket bra inlägg som Conti mötte med en perfekt nick i krysset. 2-3.

Spiket i kistan borde ha kommit fem minuter senare. Åter en huvudlös bjudning av Samp försvaret; bollen lades på Cossus fötter. Den korte teknikern hade öppen gata och satte full fart framåt, men avslutet var ganska tamt; Mirante räddade med foten igen. Det följdes av ett farligt retur från Fini.

Ett motanfall kom direkt, och där kunde Padalino slåg ett inlägg som Cassano - man of the match - placerade på volley i Lupatellis vänstra hörn.

3-3 får ändå sägas vara ett rättvist resultat. Det innebär också femte oavgjorda matchen i rad mellan lagen på Luigi Ferraris, i ligan.

Cagliari upp till sjunde plats. Nästa vecka fortsätter resan till Sicilien.