2016-11-11 01:30

Florida - San José
2 - 4

Fiorentina – Cagliari 1-0: Underläge hela matchen

Ny uddamålsförlust när Cagliari åkte på nederlag för sjätte raka gången i Florens. Matchen lär inte gå till historien varken som märklig eller välspelad. Cagliari fann sig i försvarsställning redan från början, och kom aldrig riktigt upp till motståndarnas nivå.

En uddamålsförlust är alltid en uddamålsförlust. Tanken på ett enda snedsteg från motståndarna kunde ha resulterat i ett förtjänt- eller oförtjänt kvitteringsmål är frestande och plågsamt. Men just den här eftermiddagen är det bara att acceptera förlusten som undviklig. Fiorentina har många gånger tidigare under de här åren tagits på lite på sängen, men nu var Prandellis mannar väldigt pigga och målmedvetna redan från början.

Allegris startelva innehöll inga ändringar från tidigare bortsett från Marzoratti som vikarie för Pisano.

Fiorentina kontrollerade matchen, och det var inte svårt att förutsäga en trötthet hos de jagande sarderna senare.

Trots allt lyckades Cagliari hålla Marchetti ganska befriad från rejäla målchanser.

På slutet av halvleken började det bli allt farligare.

Först – i den 37:e minuten – var det Biondinis misslyckade rensning som studsade fram till Gilardino som slog till på halvvolley, några meter utanför den bortre stolpen.

På övertidsminuter kom sen ännu ett läge på en misslyckad rensning, där bollen studsade fram i straffområdet, där Jovetic gick in i en duell med Marchetti. Montenegrinen hann lyfta bollen löst över den utrusande målvakten, innan de både krockade ihop rejält, varpå den sistnämnde blev liggande på grund av dobbarna som han fått på brösten. Själva bollen togs hand om Cagliariförsvaret utan problem.

* * *

Andra halvlek såg likadant ut.

I den 54:e minuten skarvade Gilardino Vargas hörna någon meter över krysset.

Bara minuten senare kom nytt samarbete mellan de två. Vargas satte igång en rusch på sin vänsterkant, tog sig förbi flera Cagliariförsvarare, och fick sen in ett perfekt inlägg som Gilardino nickade in i ena hörnet. 1-0.

Med målet förändrades matchbilden ganska drastiskt. Cagliari började göra det som de inte ansåg att de behövde göra fram till detta läge – anfalla.

Fiorentina var dock välorganiserat och hade betydligt farligare kontringsvapen än sina motståndare vid läget 0-0.

Den omtalade Jovetic drog igång en dribblingsräd på en kontring i den 64:e minuten, som avslutades några meter över ribban.

Cagliari lyckades aldrig komma fram till det där sista avslutet, även om ambitionerna fanns.

Nenê fick åter väldigt lite tid på sig att utfärda något. Det blev inhopp i den 84:e minuten, och några chanser fick brassen aldrig.

Cagliari avslutade de sista 7-8 minuterna med en man mindre, sedan Diego Lopez råkat ut för en skada efter duell. Återstår att se om kaptenen kan medverka i nästa veckas match, som är mot de regerande mästarna.