2016-11-19 15:00

Västanfors IF/BK - Ljusdal
2 - 4

Parma - Cagliari 0-2: Ännu en smekmånad förstörd

Parma gick samma öde till mötes som Bari när Cagliari kom på besök; första hemmaförlusten för säsongen. Hemmalaget fick känna sanningen om att släkten är värst, och Cagliaris säsong börjar alltmer likna den föregående. På fem dagar har ett prekärt läge vänts till succé.

Trots ett obalanserat schema med fyra av de första sex matcherna på bortaplan, är Cagliari i och med eftermiddagens match på Ennio Tardini på god väg att få till ännu en säsong utan bekymmer för nedflyttning.

Med Conti tillbaka från avstängning fick Parola åter sätta sig på bänken. Det var den enda ändringen från startelvan mot Bari.

En straffsituation uppstod i den 7:e minuten när Biabany fälldes av Agostini, eventuellt efter att bollen redan skickats iväg.

Hemmalaget hann inte gräma sig särskilt mycket över utebliven straff, för minuten efter kom Cagliaris ledningsmål.

Jeda drev fram bollen, spelade ut till höger mot Cossu, som tog emot och slog inlägg mot mitten av straffområdet, där samme Jeda, halvt felvänd, vände om och slog till samtidigt. 0-1.

I den 24:e minuten var det Jeda som slog ett inlägg mot Matri i ett väldigt bra läge, men nicken var för lös för att överlista Mirante i Parmamålet.

Cagliari gjorde det svårt för Parma att bryta igenom. Guidolin valde att ta ut Biabany redan efter drygt en halvtimme och sätta in Bojinov.

Det skapade viss oro men inga klara målchanser.

* * *

Parma lyckades inte sätta ett ordentligt tryck i andra halvlek heller.

I den 57:e minuten kom nästa kalldusch. Cossu lyfte in i straffområdet, där Dessena tog emot, slet sig loss från Dzemaili, och sköt in 2-0 från nära håll.

Mittfältaren, som var något av mannen i fokus inför matchen, på grund av sina starka rötter i Parma, tog det lugnt med firandet, men uttryckte ändå tillräckligt med glädje, med slängkyssar mot bortasupportrarna, för att hemmafansen skulle känna sig provocerade.

Målet blev spiken i kistan. Inget av lagen lyckades skapa några vassa chanser under den återstående delen av matchen.