2016-11-02 01:30

Chicago - Calgary
5 - 1

Cagliari - Sampdoria 2-0: Cagliari tog chansen

Med numerärt överläge i hela andra halvlek kunde Cagliari ta över matchen mot Sampdoria och till slut vinna den med två sena mål. Denna fjärde raka seger innebär bland annat att Cagliari bara har två poäng upp till fjärdeplatsen.

Fördelningen av hemma- och bortamatcher har nu balanserats upp för Cagliari och resultatet, efter den tredje raka hemmasegern idag, är att laget ligger på åttondeplats med bara två poäng upp till fjärdeplatsen. Men det var trots allt en ganska liten marginal som fick en stor betydelse för matchens utgång.

Cagliari startade klart mest aggressivt under de första fem minuterna, men det var Sampdoria som fick matchens första chans.

Det var i den fjärde minuten som Cassano slog en genomskärare till Mannini, som tvingade fram en utrusning av Marchetti. Den sistnämnde vann duellen men lämnade en retur som Poli skyfflade upp på Curva Nord.

Efter detta blev matchen något jämnare, med Sampdoria som det något mer spelförande laget.

I den 22:a minuten ville Cassano ha straff efter att ha tacklats ner av Jeda. Han var inte helt fel ute i åsikten, då brassen inte verkade ha så mycket boll att hämta.

Fyra minuter senare var det dock just Jeda som hade oturen att felaktigt blåsas av för offside i ett farligt läge.

Efter att Palombos inskruvade frispark ha vållat en del bekymmer för Marchetti att hålla i bollen, kom matchens absolut farligaste chans för hemmalaget i den 31:a minuten.

Jeda läste av en försvarsutrustning, vilket skapde mycket mark för kontring. Passet gick ut till höger mot den framrusande Biondini, som sköt och träffade den närmaste stolpen. Bollen gick ut mot vänster där Dessena försökte vräka in den rullande bollen på studs, men fick nöja sig med utsidan av burgavlen.

I den 42:a minuten uppstod situationen som ändrade på förutsättningarna rätt rejält. Bollen gick mot Jeda som var på väg att springa sig fri, men stördes lite av Stankevicius, och föll. Domare Gervasoni tog fram det röda kortet för frilägesutvisning. Ingen skandal, men mycket tveksamt och därmed också beklagligt ur neutralt perspektiv.

* * *

Av naturliga skäl dominerade Cagliari matchen totalt efter paus.

I den 47:e minuten tog Conti vara på andraläget efter ett inspel, med en välplacerade halvvolley, och Castellazzi svarade med en svettig enhandsräddning ut till hörna.

Minuten därpå kom samme Conti fram med ett lurigt distansskott. Åter räddning till hörna av Castellazzi.

I den 56:e minuten visade Biondini på brassetoner när han grundlurade en försvarare inne i straffområdet genom att spela bollen förbi honom, men missade inspelet till en helt fri Nené centralt. Bollen blockerad ut till hörna.

Pressen började dock komma av sig, men dominansen skulle ändå betala sig till slut.

Det var i 85:e minuten som ett högerinlägg hittade Agostini till vänster i straffområdet. Vänsterbacken dundrade bollen på volley. Bollen studsade hårt mot marken och hittade in i straffområdet där Conti kunde nicka in den till vänster om Castellazzi.

Fyra minuter senare kom spiket i kistan, när Contis nick på en hörna förlängdes med en skicklig skarvning av Matri. 2-0 och fjärde målet för säsongen av inhopparen Matri.

Notervärt för övrigt att januarivärvningen Mikhail Sivakov, den unge vitryssen från BATE, fick äntligen göra sin Serie A-debut när han på övertid fick byta av Biondini.