2017-01-22 14:00

Vetlanda - Edsbyn
2 - 5

Cagliari - Bari 3-1: Ordningen återställd

Cagliari visade vilja och karaktär när man revanscherade sig för den jobbiga förlusten mot Inter i förra omgången genom att övertygande besegra Bari med 3-1. Kampen om Europaplatserna lever därmed vidare.

Cagliari lever. Det fanns viss oro för att förlusten mot Inter skulle vara stöten som fick bubblan att spricka, men idag visade man annat. Det krävdes visserligen ett gott dagsverke, men över 90 minuter var det aldrig något snack om vilket lag som skulle gå segrande ur striden.

Det var tydligt redan från början att det inte skulle vara något fel med inställningen hos hemmaspelarna i den här matchen. Drivna av en pigg Curva Nord tog Caglairi kommandot direkt.

Visserligen var det Bari som skapade matchens första chans, när Alvarezs nick tippades ut till hörna vid krysset, av Agazzi. Men redan minuten därpå började uppförsbacken mot gästerna från Apulien, som annars har sålt sig väldigt dyrt i återkomsten till högsta serien.

Det var i den 13:e minuten, när Matri fick bollen vid straffområdeslinjen, tog sig förbi en försvarsklunga på tre man, snurrfintade bort den fjärde gubben, innan han chippade bollen snett in där Conti slängde sig fram och nickade bollen i det tomma målet. 1-0.

Dryga kvarten senare kom utökningen. Nené slog en frisparks om touchade muren och fick en lurig bollbana som ställde Barimålvakten Gillet och gick in i mål. 2-0.

Resten av halvleken, liksom matchen överlag, blev ganska händelsefattig. Bari gav aldrig upp, men hade svårt att penetrera Cagliaris försvar. Cagliari verkade ganska nöjt med den klara ledningen, vilket förmodligen drog ner motivationsnivån i det offensiva spelet.

Det kunde ändå ha blivit nerv i matchen. Sju minuter in i andra halvlek reducerade Bari. Masiello fick bollen en bit utanför straffområdet och sköt. Canini blockerade skottet men samme Masiello tog hand om sin egen retur och skickade upp bollen i nättaket. Snyggt och dödligt.

Bari hade visat en god arbetsmoral hela matchen och detta kunde leda till något väldigt farligt.

Men Cagliari, som förtjänade sin ledning, fick i gengäld en livlina då man i fösta anfallet efter målet återtog sin tvåmålsledning.

Cossu slog inlägget från vänster, som skarvades in i eget mål av mittfältaren Gazzi. 3-1 i den 54:e minuten.

Detta blev trots allt slutet för Bari. I den 75:e minuten fick man chansen på en vacker anfall med kombinationsspel som slutade med ett kort inlägg mot inhopparen Castillo, som fick träff på bollen mot öppet mål, men tajmingen var sen och bollen gick utanför.

Närmare än så kom man inte och Cagliari kunde spela av resten av matchen, som annars bjöd på januarivärvningen Nainggolans andra raka inhopp, då denne bytte av Cossu minuten före full tid.

Ny hemmamatch väntar nästa vecka, då en annan nykomling kommer till Sardinien.