2016-10-25 02:30

Chicago - Calgary
2 - 3

Cagliari - Parma 2-0: Cagliari tog chansen

Andra raka hemmamatchen. Andra raka hemmasegern. Andra raka segern inbördes mot Parma. Andra raka 2-0-segern mot Parma. Cagliari tog sin chans och är därmed fortfarande en het kandidat till Europa League, om inte mer...

Liksom förra veckan blev det aldrig riktigt dramatiskt när Parma gästade Sant´Elia. Matchen levde förvisso länge, men Cagliari tog kommandot redan i första halvlek och behövde sedan mest avvakta tills domare Russo blåste av matchen, vilket innebär att laget i allra högsta grad är med i kampen om Europaplatserna. Man har varit bofast i den övre halvan i flera månader och snart gäller det även poängmässigt. Den fina formen börjar visa sig i siffror också, och det var ingen rolig helg för lagen på nedre halvan.

I startelvan överraskade Allegri med att ta in den unge januarivärvningen Lorenzo Ariaudo, till synes som en sista minuten-lösning på en senkommen skada för Lino Marzoratti. Med Dessena redan borta, fick Canini istället flytta ut som högerback.

Cagliari startade piggt och sprängde nollan redan i den sjätte minuten, efter att först ha gjort det i offside några minuter tidigare.

Målet kom lite tursamt, när Lazzari drev in i straffområdet från sin vänsterkant och sökte avslutare med en bredsida snett bakåt, men råkade få in bollen via styrning av Parmas Cristian Zaccardo. 1-0.

Parma var inte riktigt med i matchen, men började komma in i den efter de första 20 minuterna.

I den 29:e borde man ha kvitterat. Crespo hittade Morrone som lade upp för mittfältaren Vailani, vars låga, tunga, skott träffade insidan av stolpen och ut.

Istället var det Cagliari som utökade sin ledning innan halvtidsvilan. Det var i den 39:e minuten som Barone tog hand om bollen vid kortlinjen, spelade till Nené som i sin tur skickade ett inlägg mot mitten av straffområdet där Matri klev fram och skarvade bollen förbi Mirante och in i dennes vänstra hörn. 2-0 och Matris elfte mål för säsongen.

Parma gav inte upp och pressade för en reducering i början av andra halvlek.

I den 51:a minuten fick Massimo Paci ett bra nickläge på en hörna, men placeringen var inte tillräckligt bra för att överlista Agazzi.

Några minuter senare fick Biabiany en boll strax utanför och i den 67:e minuten fick Agazzi briljera med en dubbelräddning; först ett skott av Antonelli, följt av Crespos försök att trycka in returen.

Men snart var det hemmalaget som var nära att göra det tredje målet, tack vare samspel mellan två inhoppare. Jeda spelade fram Larrivey som överlistade Mirante, men inte Zaccardo som heroiskt lyckades rädda bollen på mållinjen.

I den 87:e minuten var det dags igen, då Cossu efter mycket trixande lyckades få in ett inlägg i mitten av straffområdet där Jeda hade guldläge att nicka in bollen, men fick inte rätt träff på bollen.

Redan på onsdag spelar Cagliari ny match, då den där uppskjutna matchen mot Udinese från två månader sen ska spelas. På Stadio Friuli.