2017-09-09 16:00

Crewe - Chesterfield
5 - 1

Cagliari - Sampdoria 0-0: Fortsatt obesegrade

Målsnittet må vara acceptabelt, men kvällens match summerade den tredje mållösa matchen av fyra möjliga för Cagliari, när det Cagliariallergiska Sampdoria kom på besök till ön. Det innebär även att Cagliari nu tillsammans med serieledande Inter är det enda laget som fortfarande inte förlorat i Serie A 2010-11, och att Daniele Rossi är den ende spelaren som hittat luckan bakom Michael Agazzi.

Med ännu en mållös match börjar en ganska absurd resultatlista att uppenbaras för Sardiniens representant i Serie A. Kvällens, som alltså var den tredje, innebär följande:

Palermo – Cagliari 0-0
Cagliari – Roma 5-1
Bari – Cagliari 0-0
Cagliari – Sampdoria 0-0

Att Sampdoria inte vann matchen var i alla fall ganska väntat, med tanke på att de bara mäktat med det en gång på de tolv senaste försöken (inklusive alla hemmamatcherna i Genua). 

Att Cagliari inte lyckats göra mål i 3/4 av sina matcher är mer märkligt med tanke på det som hände i hemmapremiären. Den som väntade sig något slags effekt av storsegern mot Roma har blivit rejält besviken.

Bisoli ändrade åter i startelvan, med en rejäl överraskning i den unge Ragatzu som någon form av yttermittfältare – med Lazzari än en gång på bänken – och Nené in istället för Matri.

Cagliari dominerade spelet i första halvleken, men kunde inte få ut tillräckligt mycket av alla initiativen.

Emellanåt kunde Sampdoria sticka upp och efter 25 minuter blev det ordentligt farligt när Pazzini avfyrade en rökare från 30 meter, som svischade förbi ribbans överkant med Agazzi utan chans.

På slutet av halvleken fick Acquafresca en hyfsad möjlighet, men fick inte till sin tajming på Agostinis korta vänsterinlägg, och nickade därför högt över.

* * *

Andra halvlek blev lika händelsefattig, om inte mer.

Drygt 10 minuter in i andra halvlek borde Cagliari kanske ha tagit ledningen när Nené felaktigt blåstes av för offside när han löpte på den inhoppande Matris nickskarv. Brassen kom helt fri och sköt bollen in i nedre hörnet, men förgäves.

Ett par minuter senare blev Pazzini framspelad av Guberti, men nicken gick strax över.

På slutet blev en sista farlig chans när Pazzini hittade inhopparen Marilungo som försökte lyfta förbi Agazzi, men den sistnämnde var med på noterna och avvärjde situationen.

* * *

Och därmed är Cagliari fortfarande obesegrat i ligan efter fyra omgångar. Något som man i och med kvällens matcher delar endast med serieledarna Inter. Dock väntar snart kanske den svåraste uppgiften hittills nu i helgen, när man åker upp till Turin för möte med Juventus.


Hossein Nayebagha 2010-09-23 01:00:00
Author

Fler artiklar om Cagliari