Arrigoni avgår

Idag blev det klart; Daniele Arrigoni lämnar Cagliari efter endast en säsong, trots att klubben lyckades mer än väl med målsättningen att etablera sig i Serie A efter återkomsten.

Arrigoni, som dessutom tog laget till semifinal i Coppa Italia, meddelar att han slutar sitt jobb för att kunna vara närmare familjen i hemstaden Cesena. Flytten handlar alltså inte om brist på stöd, presidenten Massimo Cellino ville ha kvar honom som coach. "Efter att ha jobbat i fyra olika städer i fyra år, alltid långt borta från familjen, förstod han [Cellino] mitt bekymmer och har därför inte försökt stå i vägen", säger Arrigoni.

45-åringen hoppas stanna kvar i Seire A och säger att han skulle kunna tänka sig att leda Bologna, ett av de lag han har kopplats till. Han har dock redan tackat nej till ett anbud från Lecce, av samma anledning som avågngen från Cagliari.

Lecces avgående tränare Zeman har i sin tur kopplats till Cagliari, bland andra lag, men Cellino meddelar att det inte finns någon intresse för tjecken från hans sida.

källa: Channel 4

Hossein Nayebagha 2005-06-03 17:15:00

Fler artiklar om Cagliari