5^ Le Pagelle

5^ Le Pagelle

Mycket Napoli i toppen när tidningarna får säga sitt där El Matador av förklarliga skäl toppar.

Betygssnitten är i vanlig ordning hämtad ifrån de tre största tidningarna i Italien, Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport samt Tuttosport.

ROMERO 7.00
PEGOLO 7.17
HANDANOVIC 7.17



Gör en ny stormatch efter insatsen senast och håller Pescara kvar i matchen vilket tillslut räcker till tre poäng. Perin får se upp när han återvänder från avstängning.
AGLIARDI 5.83
MARCHETTI 5.33
ANDUJAR 5.17

Kostade Roma segern då han slarvigt bjöd in Sampdoria i matchen igen. Ett rutiningrepp som slutade i katastrof för honom och hela laget. Oväntat.
DARMIAN 6.83
SPOLLI 6.83
RONCAGLIA 6.83

Solid och säker i sitt agerande matchen igenom. Driver på sina lagkamrater likt den lagkapten han är. Borde vara aktuell för landslaget om det fortsätter så här.
DIAS 4.83
CAVANDA 4.83
CIANI 4.67

  

En belastning för Palermo där han drog på sig en onödig utvisning som spädde på lagets bekymmer. Känns inte bekväm alls och frågan är vad han har i Palermo att göra?
PIZZARO 6.83
VERGASSOLA 6.83
HAMSIK 7.17

Åt upp allt på mittfältet och var hela tiden på språng såväl offensivt som defensivt. Napoli visste vad de gjorde när de ersatte Gargano med Behrami i somras.
TRAORE 4.83
MARESCA 4.67
MAURI 4.67

Som lagkapten kan man inte försätta sitt lag i den sits som annars duktige Conti gjorde. Två onödiga varningar som grusade Cagliaris drömmar om att ta poäng.
CALAIO 6.67
INSIGNE 6.83
EL SHAARAWY 7.83

Gör ett hattrick, förvisso lite turartat, men är ständigt het och sugen på att anfalla. Precis som en anfallare ska vara. Napolis spets som verkar trivas med ansvaret .
PELLISSIER 5.00
QUAGLIARELLA 5.00
HERNANDEZ 5.00

Förvisso var Pegolo otroligt vass denna kväll men Acquafresca missade den ena chansen efter den andra och visade inga som helst intentioner på att kunna näta.
STRAMACCIONI 6.50
COSMI 6.50
MONTELLA 6.83

Gör allting rätt från bänken och har ändå råd att rotera lite. Ett material som ser starkt ut och som spelar den fotboll han vill. Ger Cavani mera ansvar vilket även ger resultat.
GASPERINI 5.67
ZEMAN 5.33
GUIDOLIN 5.17

Försvarsspelet var obefintligt och så även kreativiteten i anfallet. Smekmånaden är över för Petkovic som nu måste visa att han på allvar är rätt man att leda Lazio.

Att Napoli har många med i toppen förvånar ingen efter insatsen mot Lazio. En i varje lagdel förutom i mål imponerar stort och säger det mesta om lagets form för tillfället. Siena och Fiorentina har även dem ett par lirare med högt upp vilket glädjer. Pelizzolis insats i Pescaras mål uppmärksammas även det. Kul att se El Shaarawy så högt upp med. Välförtjänt.
 

Lazio hade ingen rolig omgång och speciellt inte de defensiva pjäserna där ingen blev godkänd. Svagt på flera håll där även tränare Petkovic sågas. Stekelenburgs tabbe kostade Roma två poäng och det får han sota för. De utvisade herrarna Von Bergen och Conti får även de usla betyg efter att ha satt sina lagkamrater i besvär på ett onödigt sätt.
 

 

Granqvist bäste svensk efter en ny stabil insats i Genoas backlinje. Antonsson och Ranegie inte lika bra trots 90 nya minuter i Bologna respektive Udinese. Ekdal fick 20 minuter med Cagliari. Celik fast på bänken liksom Mitrovic. Mehmeti fortfarande skadad.
 

  

Andrea Gervasonis fläckfria insats under gårdagens match mellan Siena och Bologna gav honom fina betyg ifrån SKY samt läsarna. 6.5 brukar betyda stabilt agerande.

Unge Guida som tog hand om Genoa-Parma var dock inte lika uppskattad. Förvisso delar SKY ut 6 i betyg men läsarna dömer ut honom med låga 4.2 i snitt. Den horribelt dömda straffen kanske orsaken?
 

Hattrickhjälten belönas med omgångens högsta betyg efter att ha lotsat Napoli till tre viktiga pinnar.

Ingen rolig omgång för landslagsmålvakten som stjälpte sitt Roma denna kväll. Måste kunna prestera bättre.
° ° °
Med reservation för eventuella felavläsningar. För att ta del utav samtliga betyg, klicka här.

° ° °


Håkan Dik2012-09-28 17:19:00
Author

Fler artiklar om La Curva