5 snabba efter Inter-Milan: Väntat uttåg ur CL

5 snabba efter Inter-Milan: Väntat uttåg ur CL

5 snabba efter att årets Champions League tagit slut för Milan. Den första kvarten i första mötet visade sig vara väldigt avgörande och Milan kunde inte gräva sig upp ur den grop de grävt.


En halvskadad Leao är bättre än samtliga möjliga ersättare. Är det Leaos topp eller konkurrenternas dal? Truppens bredd gjorde sig till slut påmind och det är mer den som gör att vi inte kunde stå upp mot Inter. Det är något man med facit i hand borde fokuserat mer på under sommaren 2022. Var Inter överlägsna eller Milan underlägsna? Är det samma sak? Nej. Inter spelar enligt deras förmåga och kapacitet. Milan passade på att göra dem bra också. 

Vi gjorde inte bort oss i den andra matchen. Men var vi ens nära? Nej. Detta var en ganska enkel semi för Inter. Inte för att Inter var så bra, men för att Milan gav bort det genom sin passivitet den första kvarten i första mötet. Så små är marginalerna. Det är bara att lära och komma igen.

Förorare. Det är så vi summerar det här. Det saknades vilja, beslutsamhet, lugn och grinta i första mötet. I andra mötet saknades udd, en egg, en spets som skulle kunnat sticka hål på Inter-ballongen. Det är bara att acceptera, sluta snacka om att man gjort det bra. Man åker ut och är förlorare. Och det kan omöjligt vara bra att vara en förlorare. Jag är trött på att vi accepterar förlust så lättvindigt. 

Spetsegenskaper och lägstanivå. I en match där folk behöver kliva fram och visa sina spetsegenskaper ser vi istället det otroligt låga lägstanivån. Tonalis slarv i passningsspelet, Leaos oförmåga att själv ta sig in i matcher, Girouds begränsade repertoar, Diaz tamhet och ojämnhet samt det faktum att Messias inte hör hemma på denna nivån. När lagen mattas ut blir klyftorna större och ännu större när avbytarna kommer in. Milan borde vara chanslösa, vilket de faktiskt också  var.

Det finns många anledningar till att jag inte är fotbollsproffs på den högsta nivån. En av en miljard anledningar är att jag hade fått fyra röda kort i denna matchen. Jag förespråkar inte dumma och vårdlösa tacklingar, men det kommer alltid att irritera mig att fler spelare inte tappar tålamod och lugn när man håller på att förlora ett derby. Det är dagar som dessa som man saknar Gattuso och Ambrosini extra mycket.


*******
Det enda som glädjer mig är Theos fortsatta förakt för Dumfries (och förvisso vice versa också). 

Jag ska kanske inte skriva vad jag tänker om finalen nu. Men låt oss se hur den "tydliga spelidén" funkar mot Pep eller Guardiola. 

Mellberg var mindre dålig ikväll. Men Cmore måste också kunna värva bättre.

 

Kaveh Golestani2023-05-16 22:53:00
Author

Fler artiklar om Milan