5 snabba efter Milan - Slavia Prag 4-2: Seger utan nya skador
Målskytt!

5 snabba efter Milan - Slavia Prag 4-2: Seger utan nya skador

Milan hade inga större problem med Slavia Prag som dessutom fick spela större delen av matchen med en man mindre.

Bollförande Milan och Leao
Det är otroligt hur lätt och lite Leao kommer till sin rätt när Milan är klart boll- och spelförande. Det är en långsam och seg speluppbyggnad, men det känns inte som att det är en ursäkt.
Trots att han besitter enorma kvaliteter (och det skiner igenom då och då ändå - som vid 4-2) är det ändå en sur eftersmak efter en sån här match. Han är ju så pass mycket bättre och borde kunna dominera totalt, men någonstans står han ändå bara och slickar sin kant och väntar på bollen istället för att ta sig den frihet som nu faktiskt är möjlig.

Slöseriet
Återigen. Loftus Cheek slösas bort i den positionen. Han är så stark och bra på att driva bollen framåt och jag vill påstå att han kommer mer till sin rätt lite längre ner i banan - fast med möjlighet att trycka uppåt i banan. Det är såklart bristen på alternativ som gör detta, men då ser jag hellre ett mer klassiskt 4-3-3 med den trupp vi har.

Inte en kraftmätning
En man mer och egentligen total dominans matchen igenom. Ändå släppte vi in två bollar, delvis på grund av att vi inte var helt fokuserade i enkla situationer, och dubbelmötet är alltså inte avgjort. Slavia Prag kämpade på bra, och gjorde nog det mesta av situationen, men för Milans del är detta ingen hit. Jag är inte imponerad.

Skadefri trupp
Det känns ju nästan märkligt att nästintill alla spelare är tillgängliga. Nu har Pioli en drös mittbackar igen - ska vi peta stackars Gabbia igen nu? Det kommer iaf lägligt, för nu kan vi kanske hota eller iaf satsa på en titel. Om Liverpool plötsligt åker ut alltså...

Pioli
Hur orkar han med alla rykten om hans ersättare? Han har växt otroligt i mina ögon med sättet han hanterat alla rykten som florerat kring honom i alla år. Pioli är precis den personlighet diviga snorvalpar med feta lönecheckar behöver. Frågan är bara om hans taktiska kunnande i kombination med en begränsad trupp blir hans fall till slut. Oavsett håller jag av honom mycket både nu, och efteråt. 

Läs även betygen från matchen HÄR

Kaveh Golestani2024-03-07 23:07:00
Author

Fler artiklar om Milan