5 snabba: Fiorentina - Milan 1-2

5 snabba: Fiorentina - Milan 1-2

I en vacker och ljum vårkväll i Florens lyckades ett defensivt bräckligt Milan ändå ta tre poäng.

Matchens första fem minutrar, bjöd på härligt fotbollsgodis från Milan med Reijnders klackfint, RLC:s klackskarv och Chucks tunnel a la Leo Messi i sina glansdagar.

Chuckwueze, hade ingen lyckosam match i höstens möte med Fiorentina men var betydligt bättre idag. Spelade stundtals inspirerat, bjöd på läckerheter och bidrog till offensiven. I kampen om startplats mot Puli går han än så länge bet men sakta men säkert så hårdnar även den kampen.

Artemio Franchi är ingen klassisk fotbollsarena (en sådan har inga av löparbanor). Det är däremot San Siro och på tal om SS så lyckades Lazio tidigare ikväll att ta tre pinnar av Juve vilket innebär att Milan nu har ett försprång i ligan om 6 poäng. Det är alltid skönt att se Juve förlora och just nu går vi in som favoriter i matchen mot just dem om en månad… tänk att Allegri för bara ett par månader sedan beskrevs som ett underskattat universalgeni.

Rafa, klackar oväntat fram till Milans första mål och löper sedan in bollen i mål till lagets andra. Lagets i särklass bästa spelare de senaste två säsongerna och skönt att målformen är tillbaka.

Defensiven, hos Rossoneri lämnade i kvällens match som så många gånger förr denna säsong en hel del i övrigt att önska. Det såg ibland riktigt ordentligt slarvigt och svajigt ut och endast en kombination av svaga avslut från Viola och fina räddningar från Mike räddade poäng till oss ikväll. Ett orosmoln som tyvärr kan komma att innebära att vi ändå inte går hela vägen i EL och får fortsatt svårt att besegra ärkerivalerna.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-03-30 22:46:00
Author

Fler artiklar om Milan