Giuseppe Meazza, 2024-03-10 15:00

Milan - Empoli
1 - 0

5 snabba Milan - Empoli 1-0

5 snabba Milan - Empoli 1-0

5 snabba är tankar i effekt direkt anknytning till matchen så inga djupare analyser.

Sömnpiller, alla matcher ger lika många poäng som man säger. Milan kändes sömniga mot handbollslaget Empoli som faktiskt mäktade med  38% boll tillslut. Milan hade inte väldigt många fler på mål men fler mot mål men som vanligt är Milan ineffektiva. Viktigaste är 3poäng och i nuläget liga2a innan Juve utan Dusan ska möta Atalanta som inte förlorar 3 matcher i rad väl…

Sacchi, inte Milans tidigare demontränare som gärna ute och svingar utan domaren. Gör inga avgörande misstag i matchen så det kanske är fult att hänga ut honom när det gäller hela ligan. Det är helt för lätt att få frispark i Serie A. Frågan är varför? Det är bara att lägga sig ner och skrika så högt du kan så förväntas spelet sluta. Råkar du inte höra eller se detta blir du utmålad som satan själv likt Pulisic efter Laziomatchen. Spela vidare och sen får en vältränad vuxen karl få akut specialistvård så detta proffs överlever när bollen ur spel.

Niang/Destro. Spelarna som vi känner till från förr, vet att dom är aktiva fortfarande men blev förvånad hur passa unga spelarna ändå är. Var väldigt många år sen dom var i Rossoneri och för att vara ärlig så är Niang ingen dålig spelare. Hade han gjort stolpe in istället för många år sen hade hans CV kanske inte haft lika många klubbar.

Nollan, känns som det var längesen fast det var förra omgången men skönt att se Milan inte släpper in mål för det har varit lite väl många mål bakåt under 2024. Dessutom har vi våra mittbackar tillbaka i Thiaw och Tomori. Inte för att dom blev testade men poängsnittet med Tomori, skönt att även Kalulu är tillbaka. Algoritmerna ger Bennacer matchens spelare, han såg spelsugen ut och ville verkligen ha mycket boll.

Pioli, gör som vanligt sina 5 byten. Alla vill att hela truppen ska vara igång och spela in sommarens spelare. Däremot så gör dom inte någon tempoökning eller kvalitetsökning när dom kommer in med pigga ben. Dessutom mot ett lag där dom måste ta chansen likt Okafor gjorde idag, han har boll i sig och skulle Milan sälja en avstängd Leao för dagen så tycker jag Milan ska ge honom en ärlig chans.

Glöm inte läsa inför matchen mot Empoli HÄR , 5 snabba mot Slavia Prag HÄR och lyssna på senaste Podcast Rossoneri HÄR

FORZA MILAN

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-03-10 17:02:00
Author

Fler artiklar om Milan