Giuseppe Meazza, 2024-05-05 18:00

Milan - Genoa
3 - 3

5 snabba Milan - Genoa. 3-3 Curva Sud protest.

Ingen matchanalys på något sätt utan mer tankar som sprutat ut direkt efter matchen oftast i frustration, iaf sett till senaste matcherna. Håller du med? Gå in och diskutera i vårt forum.

Protesten, Curva Sud lämnade 10min innan matchslut. Därför du bara hörde ett sorl från TV och inga ramsor från läktaren. Det blev även bekräftat i TV bilder om någon hade missat det inför matchen. Hade även banderoller på San Siro med ”The sound of silence” och "A winning project starts from the club. Cohesion, ambition, capability, targeted acquisitions, institutional presence, and communicative strategy." Däremot lämnar dom när Milan leder, kan diskuteras om den protesten var så genomtänkt eller vilken effekt den gav när Milan tappar sin 12e spelare och istället släpper in mål i slutet.

6e raka, utan vinst. Milan gick från 7 raka vinster till att inte vinna på en evighet känns det som därav 2 usla matcher mot Roma i EL.  Giroud gör vad han kan, 14målet för säsongen, honom kommer vi sakna. Älskar att han försöker chippa in sitt läge men han borde gjort det bättre. På tal om målskyttar, det var 728 dagar sen. Till hans försvar är han högerback men ikväll får han bäst betyg enligt algoritmerna.

Lojt. Vänsterkanten, någon som sett vår vänsterkant på senare. Kanske ännu mer anmärkningsvärt att vi vänder matchen när Pioli byter ut en fortsatt iskall Leao. Han drog några skott som möjligtvis hamnade på ring2. Enligt algoritmer så får Leao sämst betyg av utespelarna och Milan gör 2 mål när han blir utbytt. Behöver inte säga något men det hände men någon för av ”grinta” såg vi inte från många spelare ikväll heller. Har Milan redan checkat ut innan ens Curva Sud lämnade San Siro? Vi får hålla på Roma ikväll så vi kan säkra inhemska SuperCup turneringen.

Tomori. Spelar försvarsspel i början på matchen som om han aldrig spelat fotboll förr. Otroligt uselt att ge bort en straff till en spelare som är felvänd i straffområdet och hur kan han gå in så onödigt bryskt. Oroväckande svagt, han imponerade inte ett dugg heller vid Genoas 3e mål. Hans kollega var inte direkt med i matchen heller vid Genoas andra mål. Däremot går Gabbia 1-1 med sig själv vilket Tomori inte gör ikväll. Att släppa in 3 mål hemma mot Genoa är ett otroligt underbetyg. Särskilt när Pioli har bytt in försvarsspelare för att säkra hem vinsten.

Effektiv tid. Genoa är långt ifrån det enda laget som spelare på klockan eller domaren. Domaren sade till Genoa Martinez efter en timme då t.o.m han var trött på myglet. Det kommer så klart aldrig hända att fotbollen kommer genomföra effektiv tid men frågan är varför det ens finns något som hålla bollen i 6sekunder när man aldrig blåser för det. Maskning är inte heller okej eller att sparka bort boll efter signal men vissa regler behöver vi inte ta hänsyn till av någon anledning. Lilla ljusglimten om vi ska hitta det att ta med framöver, Milan ligger under 2 gånger under matchen och kommer tillbaka.

Glöm inte läsa nya Rödsvarta Röster HÄR
FORZA MILAN

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-05-05 20:02:00
Author

Fler artiklar om Milan